Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #16

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Te го успиват и с другата машина, представят като FD а реално е GE. Човека пусна друга тема, явно ще пита докато някой му каже, каквото иска да чуе!

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    6
    #17

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Цитат Първоначално публикувано от Mega
    FD е добра машина, но гледай и външното е да такова. Защото предлагат вътрешно FD с по-евтино външно тяло! Цената на FD25VA е 1899 без монтажа и е доста различна от тази на 09LDC.
    Да със старото външно тяло е цената 1580 с другото наистина е 1899 , да ви кажа чесно изобщо не ми се дават повече от 1600лв.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325757037[/time]_________________________________________________

    Тоест мнения много чесно казано леко съм разколебан, какво да правя . В крайна сметка мога ли да чуя някакви мнения да взимам ли Фуджика или да мисля за нещо друго

  4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #18

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Аз не разбрах от какво си разколебан. Имаш LD, доволен си от него... и се колебаеш, дали да не си купиш некъф Франкенщайн, така ли?

  5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #19

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Колеги, за да не отварям нова тема, плазмата на 12LDC, може ли да стои включена с часове или дори цял ден? И ще и стане ли нещо? Също така, досега не ми е светнал индикатора на плазмата за почистване, понеже климатика е бил изключен на няколко пъти и от контакта, но като се има на предвид, че климатика е на 3 месеца и редовно чиста праховите филтри на 2 седмици, предполагам, както е описано в книжката на климатика - филтъра плазмения и "йонния", само не знам къде се намира "йонния", се почистват веднъж на 6 месец. Следователно, нямам основание за притеснение, че ще се "развали" филтъра?

    Също така, гледам че по-нагоре се пише че плазмата неутрализира миризми и внася друг аромат в стаята, който аз до ден днешен не мога да усетя. Единствено или си внушавам, или не, но понякога ако съм оставил плазмата дълго време включена, се усеща все едно е гладено с ютия, ако ме разбирате за какво говоря...

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #20

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Няма да се развали плазмата, но следващите 3 месеца не изключвай климатика от контакта и ако го гасиш гаси от дистанционното в режим отопление.

    Когато спя или съм в помещението плазмата е постоянно включена.Често я забравям включена.При денонощна работа се размигва зеления датчик за почистване на плазмата веднъж на 2 седмици.


    Плазмата съм я разглобявал цялата, до последния елемент, разглобявам съм плазма касетата и плазма блока.Като правя отново основно почистване на плазма касетата и разглобя отново нацяло плазма касетата ще пусна снимки във форума с обяснения кое как.

    Почиствайте плазмата както е написано в упътването и ЗАПОМНЕТЕ: не мушете плазма касетата в плазма блока/конзолата на климатика преди да е на 100% изсъхнала.Рискувате повреда.

    Почиствайте с хладка вода може и леко да търкате, но само с пръсти и никакви други помощни средства, дори гумени ръкавици върху пръстите не трябва да има, за да не се драска металната решетка.

    В българското потребителско упътване е записано, че почистването става само с хладка вода или леко затоплена без никакви препарати.


    В английските упътвания пише, че може да се използва препарат с неутрален Ph , тоест нито да е киселина нито основа и да няма никаква киселинност или обратното алкалност.



    Аз лично моите ги мия с леко топла вода, а ако преценя, че не могат да се измият хубаво- веднъж на 3-4 месеца с течен сапун като внимавам да е близко до неутралния Ph.При всички положения използва ли се какъвто и да е препарат след това трябва обилно да се изплакне плазма филтъра/касетата, за да не остане от препарата и да стане "фал".Изплакването с вода е докато не остават/се образуват мехурчета/балончета от препарата.

    Лятото на 2010 почистих плазма филтъра на дженерала на мой риск с етилов спирт( за третиране на рани) и почисти страхотно, а като пуснах плазмата мирисът на озон се чувстваше по-осезаемо отколкото когато беше нов и за първи път позлвах плазма филтъра.

    По плазма филтъра се събира изгорял от високото напрежение много фин прах и микроби, които на практика представляват графит(като от молив). На практика според мен се "лепят" и мазнотии, които също прегарят, но с течен сапун за ръце/лице не се мият достатъчно добре. За мен съм си решил на 2-3 години веднъж ще почиствам плазма филтъра с етилов спирт-излиза всичката чернилка която не може да се измие и не се нуждае от изплакване с вода след почистването със спирт. Ефекта е доста силен.Почистването със спирт се извършва и на плазмени/йонни пречистватели на въздуха

    Колкото и да чистите металната решетка отдолу където нямате достъп винаги остава мръсотия, отделно че металната решетка в плазма филтъра не идва на 100% чиста от производителя.


  7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #21

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Благодаря за изчерпателния отговор.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    257
    #22

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Цитат Първоначално публикувано от diksanal

    E ,ми... нямаха плазма
    Саньо са си супер машинки-поне високият клас,и с недосегаем минимум!Малкия го преместих у познати и го наглеждам-очаровани са от работата му,а стария го продадох и си бачка безпроблемно и той.
    Пък и да допълним едното медалистче с още едно.
    Сега да менкаш LDR за PDR и ги подреждаш и ти в сектата на номинацийте.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    17
    #23

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    да попитам и аз относно работата на 9LDC-нещо не ми се вързва как работи.Отоплявам 17 квадрата хол с него с хубава дограма и когато работи е непрекъснато в он-оф режим въпреки че съм отворил вратата към коридорите,това при зададени 23 градуса при външна 5(примерно) ,освен това притеснява ме факта че не мога да го накарам от автоматичен режим на вентилатора да го накарам да превключи на високи(high) обороти,това става чак като му задам по високи температури,тоест режим high на вентилатора действа като режим auto.Имам и два климатика 12LDC-там като си включа от aUTO на high веднага си тръгва вентилатора на високи обороти...въобще алгоритъма на работа на 9-ката ми изглежда много странен и некоректен,имате ли идея защо е така?

  11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    1,260
    #24

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Този въпрос е коментиран много пъти.
    Достига и надхвърля зададената температура, затова се държи така Нищо му няма на климатика. Остави го да си работи.

  12. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #25

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Някои знаели колко е реалната му консумация на минимал Ако сте я мерили с уред кажете ???

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    336
    #26

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    За 09ЛД не мога да кажа, но за 12-ката е 285вата в режим отопление.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #27

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Тази зима щях са слагам уреда на ЛД-то, но ме домързя.Предполазам, че е около посочената някъде.Иначе 9 и 12 са с един и същ минимум, та замерването на КОЛЕВ трябва да е валидно и за 9-ката.

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    193
    #28

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    За 12lgc около 280W на отопление, като няколко пъти съм го засичал да падне до 255W но за кратко и спира. Предполагам, че в този момент спира външният вентилатор.

  17. Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    336
    #29

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Най-странното при мен беше, че тези 285вата ги видях само при температури от-12-15градуса. При по-високи слиза само до 300-312вата и след това изключва.

  18. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    495
    #30

    Re:Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC

    Нещо несе вързва За този модел му дават минимал на топло и студено 500 вата и да харчи 250 вата сорсаму идва много нисак Би трябвало да харчи около 100 вата даже и още да слезе говоря за работа на климатика при положителни температури от5г нагоре на режим топло

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fujitsu ASYB 09LDC
    От alkobrez във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 27-09-12, 16:38
  2. Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
    От Dominator във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 176
    Последно: 21-02-12, 09:29
  3. Какво е по подходящо за кухня Мицубиши MSZ-fd25VA или Fujitsu ASYB 09LDC
    От keytex във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 17-02-12, 14:18
  4. Fujitsu ASYA12LC - няколко въпроса
    От pier_67 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 22-02-08, 16:32
  5. Fujitsu General ASH12LC - няколко въпроса
    От nasko_pld във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 35
    Последно: 11-02-08, 14:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе