Te го успиват и с другата машина, представят като FD а реално е GE. Човека пусна друга тема, явно ще пита докато някой му каже, каквото иска да чуе!
Te го успиват и с другата машина, представят като FD а реално е GE. Човека пусна друга тема, явно ще пита докато някой му каже, каквото иска да чуе!
Да със старото външно тяло е цената 1580 с другото наистина е 1899 , да ви кажа чесно изобщо не ми се дават повече от 1600лв.Първоначално публикувано от Mega
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325757037[/time]_________________________________________________
Тоест мнения много чесно казано леко съм разколебан, какво да правя . В крайна сметка мога ли да чуя някакви мнения да взимам ли Фуджика или да мисля за нещо друго
Аз не разбрах от какво си разколебан. Имаш LD, доволен си от него... и се колебаеш, дали да не си купиш некъф Франкенщайн, така ли?
Колеги, за да не отварям нова тема, плазмата на 12LDC, може ли да стои включена с часове или дори цял ден? И ще и стане ли нещо? Също така, досега не ми е светнал индикатора на плазмата за почистване, понеже климатика е бил изключен на няколко пъти и от контакта, но като се има на предвид, че климатика е на 3 месеца и редовно чиста праховите филтри на 2 седмици, предполагам, както е описано в книжката на климатика - филтъра плазмения и "йонния", само не знам къде се намира "йонния", се почистват веднъж на 6 месец. Следователно, нямам основание за притеснение, че ще се "развали" филтъра?
Също така, гледам че по-нагоре се пише че плазмата неутрализира миризми и внася друг аромат в стаята, който аз до ден днешен не мога да усетя. Единствено или си внушавам, или не, но понякога ако съм оставил плазмата дълго време включена, се усеща все едно е гладено с ютия, ако ме разбирате за какво говоря...
Няма да се развали плазмата, но следващите 3 месеца не изключвай климатика от контакта и ако го гасиш гаси от дистанционното в режим отопление.
Когато спя или съм в помещението плазмата е постоянно включена.Често я забравям включена.При денонощна работа се размигва зеления датчик за почистване на плазмата веднъж на 2 седмици.
Плазмата съм я разглобявал цялата, до последния елемент, разглобявам съм плазма касетата и плазма блока.Като правя отново основно почистване на плазма касетата и разглобя отново нацяло плазма касетата ще пусна снимки във форума с обяснения кое как.
Почиствайте плазмата както е написано в упътването и ЗАПОМНЕТЕ: не мушете плазма касетата в плазма блока/конзолата на климатика преди да е на 100% изсъхнала.Рискувате повреда.
Почиствайте с хладка вода може и леко да търкате, но само с пръсти и никакви други помощни средства, дори гумени ръкавици върху пръстите не трябва да има, за да не се драска металната решетка.
В българското потребителско упътване е записано, че почистването става само с хладка вода или леко затоплена без никакви препарати.
В английските упътвания пише, че може да се използва препарат с неутрален Ph , тоест нито да е киселина нито основа и да няма никаква киселинност или обратното алкалност.
Аз лично моите ги мия с леко топла вода, а ако преценя, че не могат да се измият хубаво- веднъж на 3-4 месеца с течен сапун като внимавам да е близко до неутралния Ph.При всички положения използва ли се какъвто и да е препарат след това трябва обилно да се изплакне плазма филтъра/касетата, за да не остане от препарата и да стане "фал".Изплакването с вода е докато не остават/се образуват мехурчета/балончета от препарата.
Лятото на 2010 почистих плазма филтъра на дженерала на мой риск с етилов спирт( за третиране на рани) и почисти страхотно, а като пуснах плазмата мирисът на озон се чувстваше по-осезаемо отколкото когато беше нов и за първи път позлвах плазма филтъра.
По плазма филтъра се събира изгорял от високото напрежение много фин прах и микроби, които на практика представляват графит(като от молив). На практика според мен се "лепят" и мазнотии, които също прегарят, но с течен сапун за ръце/лице не се мият достатъчно добре. За мен съм си решил на 2-3 години веднъж ще почиствам плазма филтъра с етилов спирт-излиза всичката чернилка която не може да се измие и не се нуждае от изплакване с вода след почистването със спирт. Ефекта е доста силен.Почистването със спирт се извършва и на плазмени/йонни пречистватели на въздуха
Колкото и да чистите металната решетка отдолу където нямате достъп винаги остава мръсотия, отделно че металната решетка в плазма филтъра не идва на 100% чиста от производителя.
Сега да менкаш LDR за PDR и ги подреждаш и ти в сектата на номинацийте.Първоначално публикувано от diksanal
да попитам и аз относно работата на 9LDC-нещо не ми се вързва как работи.Отоплявам 17 квадрата хол с него с хубава дограма и когато работи е непрекъснато в он-оф режим въпреки че съм отворил вратата към коридорите,това при зададени 23 градуса при външна 5(примерно) ,освен това притеснява ме факта че не мога да го накарам от автоматичен режим на вентилатора да го накарам да превключи на високи(high) обороти,това става чак като му задам по високи температури,тоест режим high на вентилатора действа като режим auto.Имам и два климатика 12LDC-там като си включа от aUTO на high веднага си тръгва вентилатора на високи обороти...въобще алгоритъма на работа на 9-ката ми изглежда много странен и некоректен,имате ли идея защо е така?
Този въпрос е коментиран много пъти.
Достига и надхвърля зададената температура, затова се държи така Нищо му няма на климатика. Остави го да си работи.
Някои знаели колко е реалната му консумация на минимал Ако сте я мерили с уред кажете ???
За 09ЛД не мога да кажа, но за 12-ката е 285вата в режим отопление.
Тази зима щях са слагам уреда на ЛД-то, но ме домързя.Предполазам, че е около посочената някъде.Иначе 9 и 12 са с един и същ минимум, та замерването на КОЛЕВ трябва да е валидно и за 9-ката.
За 12lgc около 280W на отопление, като няколко пъти съм го засичал да падне до 255W но за кратко и спира. Предполагам, че в този момент спира външният вентилатор.
Най-странното при мен беше, че тези 285вата ги видях само при температури от-12-15градуса. При по-високи слиза само до 300-312вата и след това изключва.
Нещо несе вързва За този модел му дават минимал на топло и студено 500 вата и да харчи 250 вата сорсаму идва много нисак Би трябвало да харчи около 100 вата даже и още да слезе говоря за работа на климатика при положителни температури от5г нагоре на режим топло