Здравейте,
Много се двоумя какъв точно климатик да си поръчам и събирам всякакви съвети. Целта е да може да отоплява адекватно през зимата.
Помещението е в апартамент - хол с размери 4 на 5 метра, височината е 2.80. Последен етаж, ново строителство (не особено качествено), две външни стени - едната е източна и е цялата остъклена, другата е северна. Сънце грее около час на ден /сутрин/. Едната стена граничи със съседи, които се отопляват, а под стаята също се живее, така че и оттам идва малко помощ.
В момента съм с Beko /заварено положение/ 9000 BTU, който не се справя изобщо - при -7 навън, вътре става около 15 градуса. Отдаваната топлина по спецификации като максимум е около 2 kW; За да се държи температура от 22 градуса (и при необходимост 2-3 градуса отгоре) използвам качествен 1,5 kW конвектор. При по-топло време /0 градуса/ умее да задържа 20 градуса
Засега съм се спрял на ASYG-12LEC основно заради съотношението цена/качество, но в събота дойдоха да ми монтират антивибрационни тампони на Beko-то и момчетата казаха най-добре да търся 18 000 BTU. Днес бях до магазина им и ме увериха, че 12 000 BTU биха ми били достатъчни (а и реално доволно влизат в изискванията за размерите на помещението).
Купувам го с идеята да го ползвам дълго време и да си го взема при евентуално преместване (като ако ще го монтирам другаде, ще е в сходно по размери помещение).
Предварително благодаря за съветите!