Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
![]()
Няма грешка компресора, щом с най-малкия - DA89X1C - 20FZ ФУД....... вадят 6,7 кв максимал при 12ЛДС.Пък се оказа, че модификация - 20FZ2 е и в НОРДИК-а 12 ЛЕКН.
Мислех си, че 12LD е с по-мощен компресор - 850W като при 12LTCAПървоначално публикувано от edi1
![]()
А пък те Фуджицу дори и в Нордик серията си слагали същият...
Много странен подход![]()
А на пръв поглед LECN си e LD с подгрев![]()
Да, Баби, една и съща серия е компресора, с малки разлики в мощността и очевидно дори и толкова малък, може да се накара да работи на високи мощности със съответния хардуер и софтуер.
Ако беше с по-малки тела сигурно щеше да е като при 137SKV - rated frequency 80-90Hz... Но не еПървоначално публикувано от edi1
Добро си е LD-то - големи тела, добре заредено. Нищо не казвам лошо за машинката![]()
Просто се учудих, като видях.
То и аз се учудих за 12 ЛЕКН, ама значи може.Иначе в общи линии мощностите на ЛД и ЛЕКН са сходни, разликата е в стотни при топлоотдаването при -15.
Последно че о*****е темата и ще ни се карат:Първоначално публикувано от edi1
Голямо дране падаСтари машини - слагат един нагревател и айдее - нов модел - НОРДИК! :P
След 1-2 години същият климатик софтуерно го правят 9-ка с COP 5 и айде пак нов модел![]()
Е, има подобрения по модела.Имай предвид, че максималноти мощности на ЛЕКН са по-ниски от на ЛД.Подобрен е % запазена мощност.И ЛЕК са със същите компресори, ама мощностите са по-надолу.
Аз си връщам думите назад за този модел.Като паднаха големите студове ни се взе акъла от замръзнали,тракащи,боботещи и т.н, машини.За запекли компресори и опрели перки в лед няма какво да коментирам.Нямам думи просто..Който не вярва мога да му пусна едни 80-100 сервизни протокола за период от 3 седмици.
При почти сходни физика, вероятно промяната е софтуерна...
Като погледнеш сервизното на ТОШО 137SKV запазва по-добре мощността си от Дайсейкай 5 и Дайсейкай 6. Но Дайсейкай работят на малко над 60Hz, а 137SKV работи на 83Hz. 137 e с компресор с по-малък обем на цилиндъра и има само един цилиндър; има доста по леки тела и нищожно количество фреон в сравнение с Дайсейкай... И пак на хартия е по-добре. Ама в действителност не е :P Всичко е постигнато за сметка на по-интензивна работа на компресора.
Предполагам LECN просто при по-ниски температури се форсира повече.
Каквото си надробиш това ще сърбаш. (поговорка)Първоначално публикувано от FormatC
Аз имах само два климатика с лед в тавите но това е поради факта че климатиците се ползват когато локалното парно спре. Изобщо много спокойно мина този сезон.
Велев ти уби рибата. В тези студове и да няма никакви проблеми. Отделно може би има значение и общия брой на машините, които се наблюдават. Не една и съща вероятността да има проблемни примерно от монтирани 1000 и от 50.
Вярно е.Тази зима имаше машини,които не замръзваха-неработещите.
Да не мислиш че ако монтирам 50бр ще мога да се издържам а и не съм само аз във фирмата.
Всички от миналогодишните модели нямаха никакви проблеми при кучият студ,дори и конвенционалните.С изкючение на Фуджитцутата и някои определени партиди на Мидея.Нагледах се на ужасии също от "колеги" тръгнали да "оправят" чилъри които си изключват по защита при минус 5 градуса.Това глада е по-силен от тока ...
Велев обясни моля те за дробенето и сърбането,че нищо не разбрах !