Не го пускайте това ECO..... под +5 гр.Нито е икономия нито духа горещо.Нека си работи на макс и ще навакса много по бързо и ще падне отколкото с економи и 3 часа на номинал да бачка.Разбира се това е само съвет.
Не го пускайте това ECO..... под +5 гр.Нито е икономия нито духа горещо.Нека си работи на макс и ще навакса много по бързо и ще падне отколкото с економи и 3 часа на номинал да бачка.Разбира се това е само съвет.
Е ти пък, важното е да върти електромера на обратно.
На номинал съм ги виждал миналата зима при -15 -20 да работят продължитено. При условията от тази седмица са между 300 и 500W. За последните 24 часа единият климатик опука почти 8kWh.
При 21-22гр вътре миналия февруари съм засичал мах 11кWh за 24h. ECO-то го пускам заради обледяването, не за икономия .
... Е то е нормално, като не му се дава да работи няма и лед.
Остави че няма лед, ами ми е и топло. Ама появили се мъглица почваме уискито, че лед колкото щеш.
Този пост е редактиран от boje; 14-12-12 в 19:09.
Аз с ECO и без разлика в работата на машината не виждам......засега.В мануала няма споменати тепературни диапазони ,в които да се включва ECONOMY.Оставям го така засега.
Сега погледнах моя 12LKC в дневната ми 219часа 33.9kw без да е спиран през деня като ни няма го държим на 20гр след 15часа до 24.00 работи на 22-23гадуса.
Снощи ми се стори, че след дефрост Економито се изключи, не съм много сигурен все пак, възможно е в просъницата така да ми се е сторило! Ще го проверя все пак това нещо пак!
Здравейте отново ,вчера реших да изключа ECO функцията и да наблюдавам машината.При включено ECO вчера сутринта забелязах ,че темпрературата е 1 градус под зададената при външна около -3.Сложих термометъра близо до вътрешното тяло (върху PVC канала на тръбите) оказа се ,че там температурата е 21гр. или точно колкото зададената.При включено ECO вечер се долавяха звуците от фреона при тръгване и спиране и като ,че ли климатика се "успиваше' и вентилатора работеше на най-ниска степен.Неочаквано за мен ,имайки предвид падането на температурите вечер.След изключване на функцията при зададени 21 ,температурата се качи до 22(според термометъра ,който не е абсолютно точен).Снощи не съм чул шума от фреона ,предполагам че компресора не е спирал само е намалял оборотите.Тази сутрин температурата беше 21.5 градуса на около 4 метра встрани от климатика.Температурата близо до вътрешното тяло е 22.5 градуса.Сутринта когато ставах климатика правеше дефрост.Забелязах ,че компресора се форсира малко повече при тръгване иначе след 2-3 минути намаля оборотите ,а след още няколко минути намалят и оборотите на вентилатора.В момента на около 5 минути чувам вентилатора да се пуска за около 1-2 минути ,след което намаля оборотите като на QUIET и пак си духа топло.С изключено ECO не съм забелязал вентилатора само да "опипва" въздуха и да духа хладно.
Настана студ и вече едва ли ти работи климата в on-off , че да видиш опипване на въздуха. Вече само дефрости, освен ако нямаш много добра изолация или Райко напече.
Не го чувам вече да изключва на по лекичко,ами си биче на 2-ра степен и от време на време размразява.