Е, какво се прави, хващаш каната с горещата вода и му помагаш. Да чакаш да станат положителни температури, че да се стопи сам, е абсурдно. За половин час си го изчистил и пак ще си на топло. Повече така едва ли ще стане тази зима.
Е, какво се прави, хващаш каната с горещата вода и му помагаш. Да чакаш да станат положителни температури, че да се стопи сам, е абсурдно. За половин час си го изчистил и пак ще си на топло. Повече така едва ли ще стане тази зима.
Не мога да видя дали има лед отпред, при перката, виждам само, че има лед отзад, при питата. Ще опитам с топла вода, само да ми кажете трябва ли да внимавам какво заливам, има ли елементи отзад, които не трябва да се мокрят, или да плискам смело?
Виж сега, при блокирала перка с наливане отзад няма да стане. Ако имаш достъп до външното тяло. Свали капака
(горния), на 4-6 винта е. Внмателно го махни. Там ще видиш перката и вляво от нея пласмасова кутия с платката а под нея компресора и т.н. Виж дали има лед и дали се върти перката. Ако има лед и не се върти перката. Взимаш топла, гореща (до 50 градуса), само да не е вряла вода. Гасиш климатика и от контакта. И почваш да топиш леда. Пазиш мотора на перката и електрониката и всичко около компресора. Най-лесно с бутилка от кола с пробита капачка. Така докато не махнеш всичкия лед. След това слагаш капака и пускаш. Ако мислиш, че не е по силите ти, си викаш сервиза и си в бизнеса.
Мислех си, размразяването няма ли да е по-лесно и по-безопасно за електрониката със сешоар?
Става перфектно, ама трябва да е по-ячък. Имах малко лед под питата около дупката за оттичане и след 10мин. огън . След това яко и ....
Абе, малко не си представям лесно размръзяване със сешоар, особено, ако положението е подобно:
При мен всичко е по-малко - и външното тяло и леда. Пък и сешуара ми е пистолет за топъл въздух, ама на по-малка мощност, че да нямаме паднала боя и други проблеми.
а според вас създалата се ситуация може ли да има някаква връзка с дължината на тръбния път? при мен външното тяло е монтирано точно зад вътрешното. тръбния ми път е сигурно по-малко от метър.
Няма връзка. Най-много да ти чуваш шуртенето на фреона по тази причина.
Ти още ли не си го разледил горкия?
климатика отново бичи. не съм присъствал, когато са дошли от сервиза, но било нещо от бушона... бях на път да се разочаровам от марката
...работи една нощ и пак издъхна. днес от сервиза отново са идвали. този път уж го били размразили и казали да се държи на по-високи градуси - 22-23. няколко часа след това климата пак угасва...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329228240[/time]_________________________________________________
подозирам продължителна сага, както и че с по-пролетните температури климатика ще се оправи от само себе си. до следващата зима. а аз лятото климатик не ползвам
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329310067[/time]_________________________________________________
поредна актуализация:
днес от сервиза размразиха климатика с пистолет за горещ въздух.
поради архитектурната особеност на мансардата, климатика е монтиран между две стрехи. горната стреха частично го предпазва от навяване, което е добре, но по долната се трупа сняг, който стига до външното тяло, а когато е 30-40 см., както сега, прехвърля отвора на перката и по всяка вероятност влиза вътре. всичко това пречи и на водата да се оттича спокойно и в резултат - замръзвация. бил съм достатъчно несъобразителен, за да не почиствам снега редовно и сега, въпреки, че е поразмразен, ми казаха, че не е съвсем и изцяло и ме съветват да изчакам температурите да се покачат малко, за да може климатика сам да се размрази напълно. увериха ме, че проблема въобще не е технически и ми намекнаха, че дори ми правят услуга.