Напълно нормално за отоплителна мощност от 64 вата на кубичен метър при +7 градуса външна температура и при следните условия:
Колеги имам следния проблем:При зададени 24градуса на климатика в стая 6м. на 4м. на 2.8м.тухла с вътрешна изолация на стените и таван на плоча без изолация с дървена дограма ;околните стаи не се отопляват ;долу на пода е 12градуса на 1 м. от пода е 14 градуса на 1.8 м. е 17 гр. а горе при климатика е 23гр..Климатика ми се струва че духа по слабо от предни години и не може да обърне въздуха в стаята.Климатика е на HEAT и на HIGH.Други години не е имало такава разлика в температурата в стаята.Не му е правена профилактика защото е работил безпроблемно до сега пък и като меря температурата на изходящата струя е 50- 55 гр.но духа слабо и не може да обърне въздуха в цялата стая.Очаквам мнения .
Ще ви поддържа зададена температура при +7 външна, а ако искате да работи нормално и да "топли" както трябва/вие разбирате =23 градуса и при -7 -10 градуса под нулата, предвиждате мощност от 110-130вата на кубичен метър и при -15 под нулата няма да имате проблем с отоплението и поддържаната температура, защото при -15 градуса от тези 130 вата ще са ви останали 60-70 вата на кубичен метър с които климатика се справя добре с отоплението при +7 градуса външна температура.

Другата възможност е да се придържате към японското оразмеряване и с климатици като този: http://global.rakuten.com/en/store/n...item/10006541/