Читав Дайкин ,за 1500 лв няма. Иначе са тихи и стават за спалня..
Преглед за печат
Я да ви питам нещо свързано с дистанционното на климатика.Когато превключвам градусите се чува пиукане,тоест климатика реагира.Но при по-бързо сменяне на градусите,не се чува.Липсата на пиукане означава ли,че климатика не си променя градусите?
Всички модели на триото работят по подобен начин с дистанционните управления.
Което ще рече,че трябва да изпиука,че да отчете ли? Тогава идва следващото питане,отивам в другата стая и няколко пъти увеличавам градусите, когато се върна при климатика няма да знам на колко реално, понеже дистанционното ще показва завишени стойности.
Сам сте намерил отговора на въпроса си...
Ами при телевизора е същото все едно да усилите звука от другата стая няма да бъде усилен.
Sent from my K012
при телевизора където и да си няма да работи щото не пиука
Как ще е същото с телевизора???Освен ако твоя не е с дисплей на дистанционното.
Според мен при следващата промяна на градусите климатика трябва да се настрои на изписаните на дистанционното.Макар,че разликата ще е повече от един градус.Пък и ти,ако го намаляваш или увеличаваш с повече от един градус предполагам не чакаш на всеки градус да изпиука.
Пиука климатика, че командата е приета успешно.Натиска се 2 пъти дистанционното.
От съседна стая нищо не задаваш.Температурата си остава тази преди да си "задал" команда от съседната стая.
Ако искаш ди си сигурен колко градуса е - задаваш отново в стаята в която е климатикът и трябва да потвърди приетата команда.
Има обаче климатици на радио канал такъв е украуна на грии при него може да променяш и от другата стая.
Sent from my K012
Здравейте,
Харесал съм въпросния климатик, само че в опаковка на General, но преди да го закупя се загледах в сервизно ръководство, което намерих в интернет и малко се разколебах. Във въпросния документ търсех сервизните данни относно топлоотдаването при температури под -10 градуса. Това, което видях малко ме обърка. Според данните излиза, че 12-ката на модела има по-висока отдавана мощност от 14-ката под -10 градуса, а 9-ката е много далеч при топлоотдаване от 12-ката. Обърках се, защото тези данни при зимните температури в гр. Перник, където и ще го монтирам ако не са верни (объркани са) ще имам проблем с отоплението на съответната стая дори да е оразмерен за нея.
Ще съм благодарен ако изразите мнение по въпроса и ако са объркани то какво е реалното топлоотдаване на 12-ката при -10 и -15 гр. :)
Прикачвам и данните на сервизното, от което гледам техническите данни.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22205&stc=1
Мога да кажа, че въпросния климатик, в Пловдив при -16°С си работеше и топлеше перфектно. За сухите цифри, могат компетентните във форума да ти обяснят.
Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
Досега не съм прочел някой с Fujitsu, Fuji, General да се оплаква, че машината не го топли зимата при всякакви минусови температури!