Здравейте интересува ме този климатик добър ли е ще се ползва за отопление на 20м2 стая
Здравейте интересува ме този климатик добър ли е ще се ползва за отопление на 20м2 стая
Височината е 2.60м с пвц дограма няма изолация
Етаж,изолация?!
Но за тези 20 m2 съм сигурен че 12LMC няма да изпита трудности,дори отвори и към коридора да се топли и той,но дали ще стане не мога да гарантирам на 100%,но с тези температури в момента на вън,не би трябвало да има проблем.
Външна изолация нямам имам вътрешна зимата на -20 температурата вътре не пада под 10 градуса апартамента е с южно изложение
А защо да не отвори и прозорците току виж направил лято.
Взех два от въпросните климатици като стане по-студено ще споделя впечатления
Честитo и от мен,ще останеш доволен от покупката.
Този пост е редактиран от powerful; 19-11-13 в 22:59.
Машините са супер справят се без проблем много съм доволен.
Може ли някой да помогне - дълго търсих в нета,но така и не намирам колко е минимума консумация на този климатик в режим отопление. Навсякъде данните са за усреднена консумация от 1,02 кв/ч.
Така и го приеми,не вярвам да работят на минимум ако ще да живееш в лаборатория за тестване на климатици....даже и тоя киловат ще ти е малко ...личен опит
За 09LMCA-0,63/0,73 кв/ч ,за 12-0,94/0,98 кв/ч. 09LMCA се справя отлично в стая 13кв.м.През зимата се налага да поддържа 25 градуса,за да не изключва.Разходът е около и под предвидения от производителя.
Минималната консумация е 250 вата на отопление.
tanatos при мен средната консумация на отопление за месец на тази машина е 340 вата.
Този пост е редактиран от bobovo; 11-09-15 в 16:54.