Здравейте,
извинявам се че почвам нова тема(видях че вече има за този модел), но дискусията там е от друго естество.
Преди 2 години си сложих въпросния модел и съм много доволен. Почти безшумен и можеше да се разбере че работи само в периодите на размразяване които са по 5-10 мин. всеки час. Това беше единственото време в което се чуваха странни звуци на течаща вода и подобни, но не беше нищо дразнещо. Поради това че не живеех в помещението постоянно се е случвало да го включвам и на -10, -15 градуса и проблеми никога не е имало.
Тази зима, от самото му пускане (ползва се само за отопление) климатика стана супер шумен. Външното тяло се чува през 1 стая (има анти-вибрационни тампони) и постоянно се чува жужащ звук които се променя и на моменти става много силен. Струята на втора степен на вентилатора стана много слаба в сравнение с преди, а на 3-та степен на вентилатора климатика на 2 пъти спря със светещи всички индикатори. Според сервизния документ на климатика грешката е "Discharge temperature error". След като го спра и изключа от контакта, климатика тръгва но през голяма част от времето не духа топъл въздух а постоянно се чуват различни звуци и различни обороти на перката на външното тяло или пък струята е уникално слаба. Климатика е инсталация гръб в гръб, а температурата за която го ползвам е 22 - 24 градуса. Ако пусна вентилатора на 4 звука е доста силен и определено пречи и на разговор в стаята, а аз се опитвам да спя в това помещение.
Климатика е гаранционен и днес след 20 минути разговор с фирмата се опитаха да ме уверят как това е нормално поведение и просто е замръзнал (външното тяло не е обледено и се намира на сравнително защитено място на балкон). Според тях е напълно нормално да се чуват тези звуци и щом затоплял помещението значи всичко било наред. Аз имам 2 инженерни дипломи, но климатиците не са моята област. Моля да споделите съвет и мнение дали това е нормално поведение за климатика. Както каза сервизния техник по-телефона днес -аз си внушавам че има проблем Само че не, климатика е супер по-шумен и не работи така добре както работеше миналата зима. Моля за съвет!