Така е с презапасяване с 12ка вместо 9ка масовост е.
Така е с презапасяване с 12ка вместо 9ка масовост е.
6. Всички климатици които съм имал, не са си изключвали вентилатора и не се става "влажно(задушно)". Когато дори само вентилатора да работи - човек се охлажда
малко или много и друго - климатика отчита по-правилно температурата на стаята.
4. Какъв е проблема на климатика да си вдигне оборотите и да поддържа необходимата изходяща температура!
Явно проблема е в софтуера.
Някой знае ли къде е записана програмата на вътрешното тяло - еепрома или флаша?
И някой прочитал/записвал ли е програмата?
Този пост е редактиран от slaw; 27-07-15 в 06:54.
slaw, да не мислите че това е някакъв модел шир потреба (конвенционален от "куче марка"), на който може да се направи това?! Явно, не разбрахте, че при Вас проблема не е в машината, а във Вашите разбирания за определена работа? Споменаха Ви, че във Вашия случай има преоразмеряване (от към параметри), но явно този факт не го отчитате или не искате?!
Ползвай си климатика и не му обръщай внимание толкова( това аз ли го казвам хихи ) Ако искаш да духа по силно зимата трябва да му вдигнеш градусите това е. Няма безшумен климатик. За да ти е тих климатика трябва да не се спира за да може да не се напъва.
slaw ако 2100 с монтажа ти се виждат много виж колко му е сега цената и се чувствай късметлиятова е мощна машина за отопление ,повечето описани от тебе неща са слаби места на моделите на 220 волта при тая марка но ще топли и в най големите студове ,няма да те подведе .. можело е да вземеш 9ка за това помещение - не че ще работи много по различно но вероятно ще е малко по тих
Aleksandar, ако мислиш че проблема е в мен, ок това е твое мнение, аз не мисля така.
Пуснах тази тема най-вече защото исках да чуя отзиви от СОБСТВЕНИЦИ на този климатик, а не за - че проблема е в мен, че бил преоразмерен и т.н..
Само 97м3 - а аз си мислех, че 12ЛТ може да топли поне 150м3.....![]()
slaw, достатъчно бройки от този модел сме монтирали и имам мнението на собствениците им за меродавно. Машините са оразмерени спрямо условията на помещенията и оплаквания нямаме. Монтирали сме една, две машини, в по малко помещения от предвиденото, но там сме се съобразявали с други фактори (къща, изолация и т.н). Има ли сме единични забележки за шумна работа на вътрешното тяло при определени условия, но това е характерно за марката като цяло - няма как една машина да вади такива мощности и да не духа "здраво" при определени условия. Но не случайно потребителя има дистанционно управление в ръцете, за да настройва машината както му е приятно спрямо условията на помещението и неговите изисквания.
Този пост е редактиран от guzzi; 31-07-15 в 23:33.
Аз искам да стопля с въпросния модел, или с12 DAISEKAI 8 хол и преходна спалня, общо 93 кубика. Изолиран апартамент, южен. Предположения?
Пробвай догодина ще споделиш за други такива случаи.
Този пост е редактиран от avenger; 11-02-16 в 17:43.
А на LT колко настройки има за посоката на духане вертикално?
LTC има 7 позиции по вертикалата.
Наистина са общо 7 ,но при отопление са 4 и при охлаждане са 4.Но доколкото си спомням те са възможни само при ръчно зададен вентилатор.При Auto има май само по една позиция при отопление и охлаждане.