Здравейте,
Искам да споделя мнението (основно отрицателно)си относно Fujitsu ASYG 12LT.
Ако някой има същия, нека сподели мнението си, защото си мисля че съм се набутал здраво.
Имам климатика от около 1 година - (2100 лева с монтажа). Стаята е около 23 кв., панел с изолация.
И така - МИНУСИ:
1. когато го монтираха, не намерих никъде къде е произведен, нещо от рода "made in .....". Нито на кашоните, нито на телата.
Дистанционното също е нещо калпаво - само да го наклониш вертикално и капачето му само се плъзга до долу...
2. доста е шумен, особено на размразяване и пука като евтин китаец (колкото 10-годишния ми Haier).
3. компресора се чува през 2 стаи - само като е тихо.
4. когато работи на отопление и е около зададената температура, ако вентилатора е бил на 2 или 3 степен, не можеш да превключиш на друга степен.
5. на 1 степен вентилатора едва се чуства, а на 3 е много шумен а на 4 ще те издуха , само 2-ра става
6. когато е на охлаждане, и като достигне зададената температура - вентилатора спира - WTF???. -. нещо повече - при зададени 25 - той се изключва на около 27 - толкова
показва термометъра на 50 см от земята. Седи 15 мин, после 1 мин духа адски студен въздух, изключва се и така посоянно ???.
7. когато е на охлаждане и клапата е на swing - мърда се само около 10-15 градуса ???
8.
ПЛЮСОВЕ:
1. красиво вътрешно тяло
2. добър запас от мощност
3. добре размразява (от Бургас съм)