Въпрос за климатик Fuji Electric RSA09LGC
Здравейте. Преди два дни си закупих въпросния климатик. Въпроса ми е нормално ли е в режим стендбай да консумира 60 вата. Имам и един Panasonic, който след като го изключа показва около 18 вата за 2 минути и след това се чува как някакво реле изключва и показва 0 вата. А този е обратното. Като го включа в контакта, без да го пускам, за 2 минути показва 0 и след това 60 вата.
Отговор: Въпрос за климатик Fuji Electric RSA09LGC
на дистанционното ако си избрал "heat" пуска подгрева на компресора независимо колко градуса е навън и е толкова някъде 50-60 вата .. ако не е на отопление - не е нормално
Според мен е нормално. Впрочем, от къде го намери това изкопаемо?
Нито е нормално, нито е изкопаемо. А вие от къде ги намирате вашите неизкопаеми ?
Гледаме на тях да не пише fuji ;)
Засега няма да споменавам откъде съм го намерил. Довечера щели да умуват с техниците дали е нормално това. Засега се опитват да ме убедят, че всяко нещо включено в контакта черпи ток.
Ами прави са, особено пък по-старите модели на стендбай си харчат доста.
И кое тогава го прави толкова икономичен тоя DC инвертор, след като си харчи ток и спрян?
е кой е твърдял че е икономичен .. това е първия модел с който направиха крачка назад в средния клас .. все пак 60 вата е доста ,аз имах доскоро много по стар модел на Фуджицу ,харчеше 10тина вата на стендбай и към 50 с подгряване на компресора
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
е кой е твърдял че е икономичен .. все пак 60 вата е доста
Бе хайде сега! Нема ги сравняваме с твоите, дето харчат толкова на номинал... :))
С какъв уред мериш тази консумация?Аз моя Gereral 12 LGC днес го оставих 6 часа на стендбай и не ми показа никаква консумация.Аз меря със стар електромер.
1 Прикачен файл(ове)
С ето това.
А този стар електромер, ако е от тези с дисковете, нищо чудно 60 вата да не могат да го завъртят.
Това уредче измерва изумително точно, ако го сравняваме с останалите, които се продават на пазара. Все пак е добре да измериш консумация на уред, в чието потребление си сигурен, за да нямаш съмнения. При мен 12LGC консумира 7W в стендбай режим. Успех с климатика и с форума!
Никакви не се обадиха, а и на мен не ми се ходи по мъките да се разправям. Ще го изключвам когато не го ползвам и това е. А относно уреда, тестван е и показанията му са в рамките на допустимата грешка.
Що за глупост? Няма да ги оставяш на мира, ако си прав! Климатикът при работа само на вътрешен вентилатор консумира 20-25 W. Каква е тази консумация 60 W на стендбай? Има проблем или с климатика, или с монтажа. И в двата случая тези, които са ти го продали/монтирали, трябва да си го оправят! Моите климатици на стендбай показват 0 W, което ще рече консумация под 1 W.