Отговор: ASYG12LMCB vs. ASYG12LUCA
Здравейте, колеги.
Тъй като намирам противоречива информация за ASYG12LMCB, искам да разбера вашето мнение. Става въпрос за 67м3 помещение, в двуетажна къща, три външни неизолирани тухлени стени, пвц дограма с обикновен двоен стъклопакет. Спрял съм се на тоя модел заради уж стабилната работа при много ниски температури. Зимата тук редовно се задържа дни наред -15, че и надолу. Според вас ще се справи ли машинката, и има ли по-удачен вариант за подобна цена - 3500 ми е абсолютния максимум, като ще слагам климатици в две идентични помещения на двата етажа.
До момента имам горчив опит с една конвенционална 18-ка Мидеа, дето не разбирах, не питах и не четох достатъчно преди да купувам, убедиха ме в магазина, че ще свърши работа, и като задържа -19 за една седмица резултата беше 12 градуса температура в стаята и 350 лева сметка за ток, при нормална 60. Втори път подобна глупост не ми се прави, моля за съвет.
По скоро 14-ки от посочените модели, предвид липсата на изолация.
Не е ли по-добре 12 LUCA + изолация? Парите за изолация ще се възвърнат от икономията на тока. Пък и цената на тока постоянно расте. Така, че мисля е по-добре да инвестира в изолация отколкото в по-мощен климатик.
Според мен с тези неизолирани стени си за 18-ка. Вземи си направи поне някаква вътрешна изолация за да оптимизираш сметките за ток иначе няма стопляне.
Ако можеш да намериш Fujitsu Nocria или Мицубиши FH50VE, Gree U-Crown 18-ка, Мицубиши 50zm-s или някоя друга мощна машинка.
Вътрешната изолация на таваните и стените на тези две стаи ще ти излезе не по малко от 2500.И климатиците 3500 = 6000.Да направиш вътрешна изолация в две стаи като хората ,ще трябва да се изнесеш за месец време от тях.Не само себе си ,а и всичко останало.Щото вътре става БОМБА ,от ония мръсните..! Помисли си..
Благодаря на всички за отговорите.
Изолацията предстои да се направи, била тя вътрешна или външна, по къщата се работи от известно време и нещата едно по едно се случват, но просто няма начин да смогна тази година и с двете, а зимата трябва да се изкара някак.
Пропуснах да уточня - Мидеата работеше по описания начин с отвратителна, стара, изгнила и изметната дограма, на места спукани стъкла, на места липсващи такива от вътрешната страна, и през много студена зима. Оттогава всички врати и прозорци в къщата бяха сменени и вече не духа от 17 места, затова си мислех, че един по-читав климатик би се справил и по-успешно, и с по-малък разход. Вие ми кажете бъркам ли.
Значи мидеята не е зимувала след оправените 17 дупки....или...
Не, не е, но честно казано ме е страх да разчитам пак на нея, макар и с вече доста по-стегната колиба.
Като стана в стаята 12° мидеята как работеше? Духаше ли изобщо топла струя или е влизала често в дефрост...щото и от по класни машини е имало реване когато е с големи загуби помещението.
Топла струя за по-малко от минута, после изстиваше много бързо. Дефрост на всеки 30 минути.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ponyasd
Вътрешната изолация на таваните и стените на тези две стаи ще ти излезе не по малко от 2500.И климатиците 3500 = 6000.Да направиш вътрешна изолация в две стаи като хората ,ще трябва да се изнесеш за месец време от тях.Не само себе си ,а и всичко останало.Щото вътре става БОМБА ,от ония мръсните..! Помисли си..
При избор на външна или вътрешна изолация, вътрешна се слага САМО при невъзможност за външна такава. А двойна изолалация си е донякъде грешка-допуска се, но само ако външната е по-добра от вътрешната. Преди климатиците може да помислиш за саниране, има достатъчно време.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
В 9 и 12 LMCB/LMCBN е използван стандартния еднороторен 750 ватов компресор на ТОШИБА DA89X1C-20FZ2.14-ицата е с 850 ватовия двойнороторен компресор на САНЬО 808-844-80.Същите се ползват и в LTCN серията.LDC серията, а и не само тя, е с компресора на ТОШИБА, а знаете до какви мощности може да се развърти при умно управление.
Искам да попитам, дали информацията за компресора на 14LMCB е актуална? Понеже гледам в едно сервизно, което май е 2003-та пише, че е еднороторен.
Интересувам се за бройка произведена 2015 г.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd9cae7b5b.jpg
Вече никой в нищо не е сигурен, ако не е отворил и видял машината.Срещал съм и двата варианта в документи - и еднороторен и двойнороторен и различни марки на компресорите.
Еднороторен е....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Търся заместник на стария Панасоник 9ка. който се мъчеше зимата и попаднах на ASYG 12LMCB/AOYG12LMCBN NORDIC отоплявам и охлаждам около 20-25 квадрата южно изложение с изолация. Основно търся стабилна и безпроблемна машина.