Отговор: ASYG12LMCB vs. ASYG12LUCA
От около два месеца комшията над мен монтира 12 LMCB. Монтиран е без тампони и с около 3м. тръбен път. При положителни температури външното работи незабележимо. Около 0 усилва външния вентилатор, но няма тресене на компресора. Контролни дефрости не съм виждал. При тежки условия като -4 с гъста мъгла правеше дефрости на 1 час, от които имаше нужда. При сух студ само не дефроства с часове. Определено няма място за сравнение с по-евтините модели на триото и модела заслужава внимание.
Нека колегите с LMCB да споделят и те мнения.
Моят е монтиран преди около месец с денивелация около 7 м. , Както и толкова тръбен път. Идеален климатик! Единственото когато прави дефрост вътрешно тяло шуми, в смисъл, че се чува шуртене.
Външното тяло няма как да го чуя понеже е монтиран на покрива ;)
Дефрост прави през около 12 ч.
При мъгла и влажно време през около 4 ч.
Не знам за Luca но определено не съжалявам за избора си.
Отоплявам още две стаи с два подови Фуджитсу
9 Ка и 12 Ка
От 12 ката съм изключително доволен не се чува нито вътрешно тяло нито външното.
От 9 ката не съм външното спира с удър в смисъл компресора му и се чува как набива при он...
Работи повече он/оф понеже е голям за стаята...
Идваха от фирмата смениха външното тяло и пак същата работа!
Но определено съм доволен от триото
Топлят като зверове!
Цитат:
Топлят като зверове!
То тези от триото ако не топлят..:thumbup
Мой познати са с два Нордика ,височки са им сметките за ток.Около 160 лева за двустаен,два климатика 12-ки,пералня и готвене на ток,ама те не готвят почти щото са си само двама ,все си мисля че Луката е по избор.Иначе като шум - бучат си нормално,чува си се не е като да не се чува.Поддържат 19-20 градуса с тях,което силно ме озадачава ,двете стаи са им по 17 квадрата,вътрешен,панелка.3300 двата с монтажа им взеха от Зората
Модела си има и нагревател, той също вдига.Да ги питам за какъв чеп им е била 12-ицата и то от LMCB.Тези 17 квадрата се топлят съвсем спокойно дори с хубава 7-ица.
Знам човеко.А и при тех е хладилник,19 градуса,маx 20 по празниците и всьо таки 160 кинта ток,просто тотално безсмислено чесно ти казвам.