Консумация Fujitsu 12 LMCA
Здравейте,днес след като пуснах климатика и го настроих на 25 градуса ми направи впечатление че вдигна пикова консумация над 3000 вата.В стаята беше около 20 градуса.По документи ако не се лъжа пиковата консумация я дават около 1600 вата.Нормално ли е машината да се форсира чак толкова,макар и моментно?
Отговор: Консумация Fujitsu 12 LMCA
Не гледай минималната и максималната стойност, които ги записва ватметъра. Сега ако си го наблюдавал в продължение на няколко минути може да провериш ватметъра или да сложиш от конрадските. Каквото е написано на външното тяло като максимална мощност, това е. Не трябва да се надвишава.
За първи път виждам така да се форсира,гледал съм го много пъти какво консумира след включване и винаги стигаше до около 1600 вата пикова консумация.Но днес достигна 3100 вата което е двойно повече.След известно време си направих експеримент и натиснах копчето Powerfull и oтново направи такъв пик,само че този път показа към 2800 вата консумация?
12ката 3100 вата? Това да го видя пак няма да повярвам.
Направих следното,изключих го от контакта и изчаках 5 минути,след това отново го включих.Вече работи нормално и не прави такива пикове,гледах го доста време,включвах на мощен режим издувах го на 30 градуса и все стигаше до около1600 вата.Какво му беше станало на това чудо, не знам.Някакви предположения защо се държеше така?
Ватметъра се е шегувал.:)
- - - - - - - - - -
При двойна консумация и оборотите на компресора се почти двойни и това на звук няма как да не се види.
При 3000W звука ще е много по-силен от този при работата на 1600W.
Миланов, ако компресора се тормози, няма да има двойни обороти, но може да има двойна, че и отгоре консумация.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Миланов, ако компресора се тормози, няма да има двойни обороти, но може да има двойна, че и отгоре консумация.
Не може....проблема е в уреда....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Някой кондензатор е пътник.
Нали има предпазители, токови защити, разни сензори все нещо щеше да размига диода на вътрешното.
Aleksandars кой уред имаш предвид че не е наред,климатика или ватметъра?
Ватметъра, ватметъра. Който е сложил ватметър на климатика все нещо е закуцало после.:) / това в кръга на шегата/:)
Благодаря,това ме успокоява дано да е той,но в интерес на истината вече 24 часа всичко е наред след като го извадих от контакта и пак го сложих вече няма побъркани цифри.Иначе съм много доволен от климатика и като цяло от марката(имам 5 броя) всички работят без никъкъв проблем.Вярно след като сложих тоя ватметър си създадох такъв ;)
Някой да сподели какъв модел и марка е компресора на LM-ма.Някой беше споменал че е Матсушита,после казаха че не е.В крайна сметка какъв е?