Отговор: Новият модел на триото KGTA
Имам 12 сложена на 12 кв.Доволен съм,прави ми по 30 лв на месец.Всеки уред в къщи се замерва.
Благодаря все пак за отговора,но въпросите ми бяха други.Обичам да ми е топло.Със сигурност ще е 12.Тя ми коства 1449, а 9 -1379 лв.
Вярно има близо 300 вата разлика,но както казах 30 лв ме устройва да плащам на стая.
Искам да си напиша домашното пред монтажистите,че вече за един Дайкин се разправяме в защита на потребителя.
Новият модел на триото KGTA
Цитат:
Първоначално публикувано от
Тони 71
Имам 12 сложена на 12 кв.Доволен съм,прави ми по 30 лв на месец.Всеки уред в къщи се замерва.
Благодаря все пак за отговора,но въпросите ми бяха други.Обичам да ми е топло.Със сигурност ще е 12.Тя ми коства 1449, а 9 -1379 лв.
Вярно има близо 300 вата разлика,но както казах 30 лв ме устройва да плащам на стая.
Искам да си напиша домашното пред монтажистите,че вече за един Дайкин се разправяме в защита на потребителя.
Както каза Додо, стаята си е за 7-ца от въпросния модел. Иначе се губи смисъла на солидния хардуер, с който разполага.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Тони 71
Решил съм да си сложа още един General - 12KGTA . Ще подменям едно LG-ArtCool,заради икономията.
Цитат:
Тони 71
В монента съм с LG-12,което работи перфектно,но не е икономично.При настроени 25 градуса,почти не спира.Само клас А е.
С едно приятелче се разбрахме да гледаме този филм. Последни приготовления и сме готови за началото.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35568&stc=1
Да не забравиш впоследствие да ни кажеш как е разхода.
Цитат:
the inquirer
Е аз като съм с 12ка в 16 квадрата и не е така, както го описваш, кво да правя?
Сменяш я с една седмица и разбираш колко си бил ненаблюдателен.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
rosswen
Както каза Додо, стаята си е за 7-ца от въпросния модел. Иначе се губи смисъла на солидния хардуер, с който разполага.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако не държах на принципа си да не препоръчвам конкретни модели, щях да дам и точния жокер на Тони 71, което щеше да го доведе до прозрение.
Благодаря.Най-вероятно сте прави.Имам общо 6 марки климатици.Имам CREE 18,което не може да се справи със охлаждане на 35 кв.Справя се само Nippon-60 .Просто е производствен цех и жегата вътре е голяма.Извинявам се за отклонението,но тази стая е доста студена,затова и съм се спрял на тази 12.Не мога да махна работещо LG-12 ( предходният модел на ArtCool) и да сложа 7-ца.Както един ваш колега ,беше написал " при толкова много информация,се чудя как още някой пита,какъв климатик да си вземе".
Та въпросите ми бяха съвсем различни.Не какво да си купя,а как да не позволя да има шум и т.н.
Ако не можете да ми отговорите на въпросите,просто ги подминете.
Благодаря предварително.
Цитат:
dodo_pv
Сменяш я с една седмица и разбираш колко си бил ненаблюдателен.
Твоята 7ца трябва да духа на макс турбина, за да топли тез 16 квадрата.
12ката си е перфектна за стая без изолация с дървена дограма в къща.
Цитат:
the inquirer
Твоята 7ца трябва да духа на макс турбина, за да топли тез 16 квадрата.
12ката си е перфектна за стая без изолация с дървена дограма в къща.
Моята седмица ще духа точно 10 минути на цитираната от теб скорост в помещението от 16 квадрата на Тони 71, след което ще я свали на 1,5 и ще си остане така за неопределено време. И да не подмина въпроса на колегата Тони 71- трябва изобщо да не я включва 12-ката, за да му е тихо и комфортно.
P.s: Cree произвеждат много добри светодиоди, но са зле с климатизаторите. Този форум помага на хората да улучат от първия път правилната машина, за да не се налага да го правят по 6 пъти. Миланов е изключение...
Не питай,как трябва да стане,защото всеки ще ти отговори,как няма да стане :)
Исках да получа отг,само на тези въпроси :
1.Да избягвам ли тези S на тръбният път.
2.Колко метра е най-удачният път на тръбите,за да не се чува фреон,вода и т.н.Предният General го направиха с 4 метра и съм доволен.
Явно ще трябва да пробвам другаде :)
А GREE -18 сваля на охлаждане до 24 градуса при 35 кв.Затова имам и 60 Nippon-трифазна колона,която сваля до 20 градуса в 35 кв.Точно ,както при колите,различното каране,довежда до различен разход.
Очаквах някакви отг от специалисти като вас,но не и да ме убеждавате,какво да не си вземам,при положение че съм упоменал ,че имам такъв модел на по малка стая и съм доволен.
Благодаря още веднъж,за отделеното време.
S-ките не го бъркат. Тръбния път да е поне 3 метра. Щом си доволен как е при четири метра, пусни му и на тоя толкова да въртят кръгчета зад външното, ако се налага. Да ти го вакуумират. Аз също щях да сложа 12-ка на твое място.
п.п аз съм потребител!!!
п.п2. 7 9 12 не са хардуерно еднакви. 12-ката (по-спомен) е триредов на вътрешното.
п,п3. проверих го. Освен във вътрешно има разлика и във външното. 7-9 с един ред и половина, а 12-ката с пълноценен друредов топлообменник.
Цитат:
Тони 71
Не питай,как трябва да стане,защото всеки ще ти отговори,как няма да стане :)
Исках да получа отг,само на тези въпроси :
1.Да избягвам ли тези S на тръбният път.
2.Колко метра е най-удачният път на тръбите,за да не се чува фреон,вода и т.н.Предният General го направиха с 4 метра и съм доволен.
Явно ще трябва да пробвам другаде :)
А GREE -18 сваля на охлаждане до 24 градуса при 35 кв.Затова имам и 60 Nippon-трифазна колона,която сваля до 20 градуса в 35 кв.Точно ,както при колите,различното каране,довежда до различен разход.
Очаквах някакви отг от специалисти като вас,но не и да ме убеждавате,какво да не си вземам,при положение че съм упоменал ,че имам такъв модел на по малка стая и съм доволен.
Благодаря още веднъж,за отделеното време.
Тони 71, след като сте решили кой модел климатик ще си вземате и в какво помещение ще монтирате, защо изобщо имате питане? Най- вече, че имате същият в друга стая ( дори по-малка), в която сте доволен от работата му. Правите всичко, като при предня и сте си ОК.
П.П. Питате! Отговарят Ви кой ще е най- подходящ , Вие не и не. Обеснявате, как сте запознат с работата на 6 броя климатизатори....наясно сте с нещата!
bobivg Благодаря Ви.Това се казва отговор на въпросите ми.Кратко,точно и ясно.По-същество.На този които сега ще слагам,ще се наложи да се направи S за да се заобиколи една колона.Затова живо се интересувах.Още веднъж благодаря.
- - - - - - - - - -
Цитат:
dimjek
Тони 71, след като сте решили кой модел климатик ще си вземате и в какво помещение ще монтирате, защо изобщо имате питане? Най- вече, че имате същият в друга стая ( дори по-малка), в която сте доволен от работата му. Правите всичко, като при предня и сте си ОК.
П.П. Питате! Отговарят Ви кой ще е най- подходящ , Вие не и не. Обеснявате, как сте запознат с работата на 6 броя климатизатори....наясно сте с нещата!
Въпросите ми не бяха свързани с покупка.Този форум нали е и за аматьори,като мен които искат да получат съвет за даден монтаж.Монтаж,а не покупка.Това ,че имам 6 климатика,не ме прави специалист.Разбрал съм според мен ,кои е най добрият климатик и затова съм на тази страница.Съжалявам за недоразумението.Приятна вечер и весело изкарване на Новата година.
Цитат:
Тони 71
bobivg Благодаря Ви.
Моля, моля дано съм помогнал. Да споделяш след време, разхода и да направиш сравнение между двата. Интересен експеримент ще направиш и живо се интересувам от резултата. Предполагам и на други потребители ще им е интересно.
Цитат:
Тони 71
Цената на която казвате, че мож3 да го закупите (особено за 12ката) е доста под пазарната, особено ако включва и монтаж.
Ако ще подменяте наличния климатизатор само за да спестите от разход на ел. енергия, ви съветвам да направите сметка кога ще се избие инвестицията. Според мен не си заслужава.
Цитат:
Gyokov
Цената на която казвате, че мож3 да го закупите (особено за 12ката) е доста под пазарната, особено ако включва и монтаж.
Ако ще подменяте наличния климатизатор само за да спестите от разход на ел. енергия, ви съветвам да направите сметка кога ще се избие инвестицията. Според мен не си заслужава.
Това предполагам е цената на климатика без ДДС, защото и на мен толкова ми излезе.
Изпратено от моят moto g(9) power с помощта на Tapatalk