Не визирам конкретен потребител, не се впрягай, удари едно.Наблюдавам в последно време доста мнения с претенции за последна инстанция при предлагане на машини без познаването им.
Не визирам конкретен потребител, не се впрягай, удари едно.Наблюдавам в последно време доста мнения с претенции за последна инстанция при предлагане на машини без познаването им.
Аз не предлагам машини, просто обсъждаме конкретния модел.
КМТА е подходяща машина за добре изолирани помещения.
Тих е на първа степен, но едва ли е тих на вторa.
От 22 децибела на първа степен скача на 33 децибела на втора.
Дебитите на първа степен са 330 куб.м. на час и са достатъчни при добре изолирана стая.
Не си мислете, че всички са с изолация.
Та те така, ако някой има да добави нещо ще се радвам да живне форума.
КМТА е подходяща за много помещения, но въпроса е да се знае какво може машината, да се сложи в подходящото помещение, и ползвателя да не очаква невъзможни неща.Примерно 12-ицата спокойно може да работи без проблеми в 20-25 квадрата помещение в къща, с нормални загуби, но напоследък често се залита по прекалено презапасяване с мощност.
Май не се усещаш, но ти намекват тактично и то хора с познания към марката и модела, да спреш да тролиш в тема, която не е за теб, марка, към която явно си предубеден или съжаляваш, че не си избрал и закупил, и модел, дето си мислиш, че е по-лош от твоите RPD-та. Не виждам смисъл да обяснявам, че и на 3-те машини следя постоянно разход и температура, дори при сегашното есенно време съм убеден, че KMT ще e най-икономичен от 3-те и в студа-а от Хитачито ми дето спира турбината при OFFи се успива, а моите хора мръзнат - в пъти! Без лоши чувства - яж си доматите(без колците) и си пий ракията-студена, на топло и със здраве!
Този пост е редактиран от karambam; 24-11-20 в 19:00.
Не се усещам. И за какво да съжалявам, че съм с Хитачи?
KMTA от първа на втора степен скача от 22 на 33 децибела?
Никой не може да ме убеди, че на първа степен на турбината ще топли неизолирана стая.
Кефи му се със здраве. Успива се твоето Хитачи, моето не се успива.
Абе, не може да се каже, че е най-тихия климатик. Определно на някои, които са по-взискателни откъм шум, няма да им хареса шума на 2-ра степен.
Гена, ние будалите ще се топлим с Хитаците.[/QUOTE]
Ами будали сме,ама много ми е кеф да ми дуа топло на 26 градуса и да лапа 400 вата,пък дефртостите си ги следим на всеки 50 мин.
За съжапение мога да ти правя компания само с пиенето и 26те градуса. Гадината не ще да се размразява на 50 мин. и е скука при мен. Срам ме е, че миналата зима само веднъж го стегна шапката и се размрази юнашката.
п.п. жената учи, детето и то, а аз съм пуснал скарата на двора печа си пържолки и наденички пия си бирата и слушам как един компресор Тошиба се набира в един Хаиер изхвърлен на боклука щото замръзвал. Това ми е любимата машина. Между другото външното тяло вдига джънгър колкото двете външни тела на Хитака, вътрешното и то така. Ама си ме кефи пустиняка.
През деня поддържа огъна в огнището
Този пост е редактиран от the inquirer; 24-11-20 в 21:10.
На мен 12-ката ми е монтиран далече от дивана и шума от 2-ра степен не ме дразни, но не ми пречи да споменавам и недостатъците на климатика, който имам, вместо да го боготворя. :D
Айде бре, аз от кога ползвам H2, още на мляко сте карали..... 15 лазарника прави февруари и топли две сравнително големи северни помещения....... Питащия, като този огън ли.....IMG_20200330_182706.jpg.............
IMG_20200604_211752.jpg
Този пост е редактиран от edi1; 24-11-20 в 21:29.
Някой да банне еди, че това, което поства не е честно спрямо другите.
Той edi1 сигурно има 2-3 демо снимки за форума, иначе я кара на сухари сушени на KMTAто