поне е на 35 мин до 4 часа в зависимост предполагам от заскрежаването ,не е на 40 мин като при някои други климатици без значение от нищо друго освен температурата
поне е на 35 мин до 4 часа в зависимост предполагам от заскрежаването ,не е на 40 мин като при някои други климатици без значение от нищо друго освен температурата
Има машини, които могат да работят на лимита си, без чести дефрости и с по-висока ефективност. Разпознават се по големите (обемни изпарители) външни тела и максимали, не твърде далеч от номинала. Те са и с по-високи проектни мощности. И цени, разбира се.
rosswen, полезна информация.
В темата за раскрежаването попаднах на тази картинка:
Има два вида дефрост - нормален и по време. Ако компресорът не е изключвал и температурата на външният топлообменник е под -3° ще размразява на 4 часа; ако температурата на външният топлообменник е под -5° ще размразява на 3,5 часа. След 40 спирания на компресора също включва дефрост.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 13-05-18 в 12:24.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-05-18 в 11:58.
Едва ли има дефрост алгоритъм в който да не е включена величината време при която и да е марка .... то затова е алгоритъм. Може пък някои да изкарват шублер за замерване дебелината на скрежано пак трябва да е
На интервал от време инак ще залепне
Важното е HEX-a да не прилича на снежен човек(каквито снимки имаше зимата от други марки) , и да бачка с коп 1 щото топлообменника има ефективност на паметник.
Или другата крайност е ненужен дефрост - да топли суха пита.
При 4-те фуджита които имам(2 в къщи , 2 на вилата) дефроста започва точно преди да се скрият шарките на серпентината.
Пак спорите без да е нужно.Нека някой който си го купи даде мнение за машината и тогава спорете.
Ако не се заяждаш, с най-голямо удоволствие. На MHI и ниския клас не им е по време, има си едни 5 условиица, които трябва да се удовлетворят, иначе дефрост йок, ако ще и една седмица да е работил компресора.
П.п. Чета и съм чел сервизни на доста марки и модели, защото преди да закупя последните си 2 машини, се чудех какво да си взема. След това, просто ми стана интересно и продължавам да чета. Нима това е лошо?
Този пост е редактиран от rosswen; 13-05-18 в 12:41.
rosswen, освен да си помагаме, трябва и да се забавляваме по малко. Не се впрягай за глупости
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Е що пък да се заяждам , просто питам ... интересно ми е какви са тея 5 условия в които не е замесен време-интервал. Ако искаш сподели го в съответната тема.
А дефроста на 40 цикъла е за да върне маслото в компресора предполагам. Прави го преди ON и едва ли някой би го забелязъл ако не го е прочел в сервизното защото при правилно оразмерена и позиционирана машина едва ли ще работи он/офф при темп. под 7-10° положителна външна.
Естествено в момента си чешем пръстите за оффтопик щото нямаме друга работа както Генади отбеляза , но ме подразни това че се "отписва" машина която още никой от форума не е ползвал.
То няма смисъл там, качван е алгоритъма доста пъти. Имаше си и отделна тема за дефрост алгоритмите на различни модели и марки клими. Там беше преведен, дори на български. А това, че се отписва машината, преди да си е показала възможностите е некоректно. Просто предположения, времето ще покаже.
Ще помоля да се ограничат цитатите - не нормално във всяко мнение да има цитат на предишното. Все пак се надявам, пишещите и четящите да са интелигентни хора.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk