Ми то почти всички марки са при "чайниците" и някои в Малайзия и Турция. А чайниците щом кацнаха на Луната, значи не са всичките от кръжока по трудово обучение.
Машината е много добра.От месец я ползвам на вилата, топли 20+ квадрата и то много успешно.Справя се и с бързото затопляне и с поддържането.Работи като инвертор, както се полага.За парите е бомба, макар да е от най-ниските им клас.Та, колега, не се притеснявай нормална си е машината.
Досега си ползвал коли без първа (втора) скорост в градски условия, затова ти е странно, че в трафика вместо да ускоряваш за 200 метра и после да гасиш двигателя. Сега може да си поддържаш ниска скоростта без форсирания и всичките произтичащи от това шумове.
Чайниците не ми се вярва да са се подобрили, но явно с правилните корейски части им е трудно дори бюджетна машина да осерат.
Какво Мицубиши имаш?
п.п Едно ватметрърче ще и пасне идеално.
Като гледам, без проблем може да се спи, темперира ли помещението.
Стаите ми са малки и ниски (партерен етаж),апартамента ми е около 76кв, но кухня не топля и остават около 70. Митсубишито е 9-ка MUZ 25VA, no e G Invertor и доколкото знам е една идея по-мощен, понеже е с по-голямо външно и двоен топлпобменник и Фуджито ми е помощно дане зоря само Мицу. Имам ватметър и Фуджо при 10гр навън и зададени 23 пада на моменти и под 100W (средно 150). А колкото до китайската кадърност съм се "нарадвал" толкова много ( имам над 300 поръчки от Али експресс) и за мен си е жив бонус ако някоя електроника изкара над месец. Но мнението ми основно за климата се оформи от форума. Като видях колко изпищяли имаси викам-добре дошъл при късоклечковците. Абе кво да го дъвча- то ще си покаже. Дано да имам късмет. Преди него имах General Electic 12-ka, модела не помня. много рядко се срещат при нас. Знам , че е на Gree произжодство. Истинска 12ка, правеше баня за 5мин буквално. Но даде пробив някъде и почна да губи Фреон. Извиках фирма, надуха го с азот- нищо не намериха. А той си беше за 4то дозареждане. Не се свениха обаче да да си вземат парите и при последвало обаждане- ми ние такива малки пропуски ги наричаме "шарани" и не могат да се открият. Пиша това за да ви предупредя- купих течност за спиране на малки пропуски- NEXT-total stop leak- made in usa. Сложих го в климата и на другия ден трябваще да викам попа да го опее. И освен ,че не помогна ами и наака целия климатик. А това е толкова американско, колкото са японски нашите клими с лепенките Made in japan.
Аз ще си позволя да ти отговоря, защото не се свениш и на малкото Корейче дето играе в пясъка нож да вадиш.
Децибелите на 12-ката на втора скорост са даже 35, а на първа (Quiet) 27.
Обаче освен първа има още две с по-нисък дебит и шум. Които няма как да сработят с посредствен компресор, който не може да работи на ниски обороти (така е при твоите цепеници, както беше и при моето лмца). Или ще духа като обезумяло или ще е он/офф.
Сега разбра ли защо е подходящ за малки спални с ниски загуби?
Седни сега да ровиш в сервизните на твоите пър-пор-мърси, изкарай тези данни, които съм качил на снимка и помисли отново.
Обърни специално внимание на ограничението на компресора от степента на вентилатора при температура под 12 градуса и сподели как е при теб!!!
п.п Мали какви сили дава бирата и накърнената корейска гордост.Кой е шефа.... кой е шефа........
Под 100 вата може ли да работи дълго време, и каква е хардуерната разликата между 12kpca и 12 kmta освен вътрешното че е 8 срещу 10 кг
Ми то в потребителския сегмент почти всичко е китайско производство. Няма на какво друго да си любител.