Привет на всички гурута в този полезен форумВкъщи имаме чудене какво да изберем за климатик, който ще се ползва основно за отопление в преходните месеци в къща, помещение 40кв - хол, трапезария и кухня. Северeн изглед, дебела тухлена стена и с много прозорци, двукатна дървена дограма в добро състояние, под плочки. Под хола има мазе и над него спални т.е 1-ви етаж. Вътрешна стълба без врата до 2-ри етаж т.е отворено помещение и нагоре. Това което гледам за бюджета който сме приготвили е - Fujitsu и Gree. Искаме климатик и за резервно отопление ако се случи нещо с котела на който основно се отопляваме. При сравнително топло време съм решил и да се ползва също вместо парно.
1. Fuji Electric/Fujitsu General LFC 24
2. Gree Fairy 24
3. Gree Amber 24
Ако трябва да избирам по финансии, бих купил Fairy но разликата, особено с Fuji-то не е много голяма като сметнем и монтажа. На хартия Gree превъзхождат леко Fuji-то а на практика така ли е? Gree в момента са с 5 години гаранция ( при обслужване всяка година ) а Fuji-то с 3 години ( мисля при същите условия ). Не се интересуваме от охлаждане, нямаме нужда от такова. Има ли и други модели които да погледна около тази цена или тези цена/качество са достатъчно добри? Добър ли е сервиза и на 2-те марки и как се представят машините във времето на ползване?
Опитът ми с климатиците е с 2 броя - Hitachi E10HA, който работи 6 години без спиране лято/зима и Mitsubishi Heavy SRK 35 ZG-S на 10 години но ползван предимно лятото.
Благодаря предварително за коментарите и предложенията![]()