Здравейте,
От 2003 съм собственик на мултисплит Haier H2SM-18HA03(B), като до това лято нямах проблем с него. Реших да го преместя тъй като омазваше цялата тераса в къщи и от там дойдоха проблемите ми с него. От две седмици след работа от окло 2-3 часа едно от вътрешните тела след defrost изпиуква 3 пъти и лампа operate започва да мига, като след известно време същото тяло гасне. Интересното е, че другото вътрешно тяло остава да работи без да дава сигнали за грешка. Поразрових се из нета и идях че тази грешка, която излиза от самодиагностиката означава " wrong wire connection or poor controlbase plate"-за външно тяло или "big disturbing source in surroundings"-за вътрешни тела. Помолих електроинженери от службата да дойдат да видят как е вързан захранващия кабел и се оказа, че не е правилно вързан. След като го вързаха, както трябва климатика почна да си бачка, но в последствие започна да ми прави същия номер, но вече на другото вътрешно тяло. Въпросите ми са дали е възможно от погрешно връзване да се получи тази повреда и ако някой може да препоръча фирма за ремонт на Haier-а(Royal Electronics ще трябва да ги чакам 2,3 седмици..), моля да пише на gsp@abv.bg ? Предварително благодаря за помощта. Поздрави!