Резултати от 1 до 3 от общо 3

Haier H2SM-18HA03(B) - самоизключва се

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    39
    #1

    Haier H2SM-18HA03(B) - самоизключва се

    Здравейте,
    От 2003 съм собственик на мултисплит Haier H2SM-18HA03(B), като до това лято нямах проблем с него. Реших да го преместя тъй като омазваше цялата тераса в къщи и от там дойдоха проблемите ми с него. От две седмици след работа от окло 2-3 часа едно от вътрешните тела след defrost изпиуква 3 пъти и лампа operate започва да мига, като след известно време същото тяло гасне. Интересното е, че другото вътрешно тяло остава да работи без да дава сигнали за грешка. Поразрових се из нета и идях че тази грешка, която излиза от самодиагностиката означава " wrong wire connection or poor controlbase plate"-за външно тяло или "big disturbing source in surroundings"-за вътрешни тела. Помолих електроинженери от службата да дойдат да видят как е вързан захранващия кабел и се оказа, че не е правилно вързан. След като го вързаха, както трябва климатика почна да си бачка, но в последствие започна да ми прави същия номер, но вече на другото вътрешно тяло. Въпросите ми са дали е възможно от погрешно връзване да се получи тази повреда и ако някой може да препоръча фирма за ремонт на Haier-а(Royal Electronics ще трябва да ги чакам 2,3 седмици..), моля да пише на gsp@abv.bg ? Предварително благодаря за помощта. Поздрави!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    390
    #2

    Re: Haier H2SM-18HA03(B) "operate" проблем

    По-добре ги изчакай. Ако има преоблеми с някоя от платките в Роял ще ти направят най-евтин ремонт, а както става ясно си искал да спестиш някоя пара от преместване.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    39
    #3

    Re: Haier H2SM-18HA03(B) "operate" проблем

    Благодаря за съвета. В моя случай по-скоро не става въпрос за спестяване на пари, а за предоверяване, но това в случая няма значение . Малко UPD на ситуацията. Днес се обаждах в Роял и ми съобщиха, че щом климатика не е гаранционен нямало да го приемат за поправка-просто не можах да повярвам.Попитах отново дали са сигурни , че няма да приемат климатик закупен от тях, след което госпожицата ми обяви, че няма да стане в близкия месец . Да ми бяха съобщили същото и като им плащах преди 3 1/2 години 4те бона. В последствие ми казаха да се обадя на Изоклима и там да си отправя проблема. Пълно безумие и ако това е политика за удовлетворяване на нуждите на клиентите, здраве му кажи. В петък ще продължа дневника на моя мултисплит Haier. Last UPD. Климатика имаше нужда от дозареждане, както и от подмяна на електрическия мотор на перката. Хората направиха всичко акуратно, поръчаха моторчето, като го доставиха в срока, който ми обявиха. За сега съм доволен от работата им. Шума на климатика намаля значително, но има остатъчен такъв. Надявам се, че е от ЕГН-то на климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Климатика се самоизключва.
    От Шменти Капели във форум Климатици Midea
    Отговори: 15
    Последно: 31-05-15, 18:52
  2. Климатик KRAFT - самоизключва се
    От exP във форум Други марки климатици
    Отговори: 8
    Последно: 19-08-10, 14:22
  3. Хладилник Daewoo REF RF-420NT - самоизключва се!
    От kristi_ina във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 04-05-10, 19:38
  4. Nippon 9-ка - самоизключва се
    От vini във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 2
    Последно: 17-08-09, 15:22
  5. Windows firewall се самоизключва. Защо?
    От razziel във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 15-06-06, 23:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе