Здравейте, пъви поост... хммм,
ами направо да ви кажа, регистрирах се заради проблем с пустата машина. Така де, бях предупреден, че Хаиер са.... много добри климатици, нооо аз правя един експеримент и след известно чудене ми изпадна един инверторен хаиер 18-ка за 500 пари и реших, че ще свърши работа за този етап от експеримента. До тук всичко 6+. Правя термопомпа въздух - вода. Всичко си тръгна и 2 седмици си работи като по часовник, то все още си работи де. Сега на проблема: четох четох и чак сега разбрах, че то си е като някакъв заводски дефект или не знам какво но тази пуста машина не влиза никога в режим дефрост и съответно сега като паднаха температурите под 0-та и външното тяло стана един голям камън и тва нящу не ще да се размрази. Всичко беше 6+ до 4 градуса +, като падна Т под 4 градуса и това вън стана последователно една голяма буца лед. Не е спрял да работи ноооо никаква файда. Четох за преместването на външния датчик по-нагоре, но нямаше ефект.
Сега дали някой може да ми каже каква е логиката на това животно за да започне да прави дефрост. модела на климатика е: HSU 18H03(B), другия номер под който се подвизава е: HAIER HSU-18H03(B) - AU182AFAHA.
ето снимка на външното тяло:
[img width=800 height=600]http://lh3.ggpht.com/_okZ9_cnuSmY/Syaqwsm2nOI/AAAAAAAAFMk/ava0_q_hMR8/P1010858.JPG[/img]
ето я и гадта в лед:
Та знае ли някой по каква схема започва да прави дефрост, или може ли някой дами намери схемите на това животно и някакви инструкции от които да се ориентирам в логиката му. Изчетох доста теми, но за моя модел не намерих нищо. Някакво ръководство, схеми на платки, окабеляване..... видях, че външното тяло има 3 датчика... вътре са 2.
Помагайте братя, че съм с бебе.