Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #1

    Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Здравейте, обръщам се към всички специалисти в този форум. За първи път пиша тук, макар, че съм редовен четец :-) защото имам проблем с един нов климатик Хайер. Модела е в заглавието. Промо боклуците на Технополис както някой ги наричат. Моля Ви не се опитвайте да ми натривате носа, защо съм се спрял на него като има и по добри. Просто имам друг такъв в другата стая, който работи безпроблемно вече една година и реших, че за тези пари е добър избор. За съжаление втория не се представи добре още от първия опит. И сега водя спорове със сервиза Техноклима, които се опитват упорито да ме убедят, че не мога да се справя с настройките. Няколко пъти се опитвах да обесня на секретарката мнооооого бавно, че имам същия в другата стая и ги пускам и настройвам едновременно и еднакво и стария работи както си трябва а новия откача, но тя нейното си знае. Както и да е на кратко ето и проблема:
    Като пусна климатика на отопление, нагласям го примерно на 20*, като в стаята е 17*. Климатика тръгва, започва да вдига температурата минава 20* и продължава. Някъде към 22* спира. Паузира около 30 секунди до 1 минута. После включва сам на СТУДЕНО и започва да охлажда стаята докато температурата падне на около 16*. После пак спира за малко и пак тръгва да загрява и така постоянно. Моля Ви за компетентен съвет преди да отида пак в сервиза, защото от там се опитват да ме убедят, че проблема е в мен, че не мога да го настроя и не искат да изпратят техници, щото съм в малко населено място и е на 60 км от тях. При следващото ми ходене ще спра и в технополис и ще започвам скандалите на ред, но искам да се подготвя преди това. Това са излищни разкарвания за мен 120км кой знае колко пъти за чисто нов климатик и тъпия сервиз който се опитва да избяга от отговорност. Както и технополис ми се обясняват, че след продажбата вече само с ауторизирания сервиз трябвало да говоря.

    Благодаря предварително.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Снимай дистанционното с настройките които си направил да ги видим.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #3

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Мисля че просто си го пуснал на автоматичен режим. Този режим трудно намира приложение в България и целта е да се поддържа някаква температура, но в тукашните условия алгоритъма трудно работи. Най-добре изключи климатика, след това като го включваш избери от дистанционното слънчицето, ако ще го ползваш според сегашните условия.

  5. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #4

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Благодаря за бързите отговори. За съжаление не мога да снимам дистанционното в момента защото не съм в къщи. А за автоматичния режим, не съм на него. От дистанционното избирам слънцето и нагласям на определени градуси. За вентилатора имам 4 положения: 1,2,3 чертички и Авто. Аз избирам 2 или 3 чертички и никога авто. Пробвах да изклуча климатика от тока за 15-20мин. и да извадя батериите на дистанционното (от сервиза така ме посъветваха) и пак нищо. Продължава да прави същият проблем. Утре се прибирам в къщи и ще пробвам пак плюс всички идеи които вие ми дадете тук.

    Благодаря.

  6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    1,260
    #5

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    А климатика дава ли някаква индикация, че приема командите от дистанционното?

  7. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    423
    #6

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Да най вероятно е на ауто режим , а пък ако е на отопление и прави тези магарии значи е много зле машинката.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #7

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Ами дава да. Мога да го управлявам с дистанционното. Пускане спирате, смяна на температура - променят се цифрите, смяна на режим, въртене на лопатките на въздухопотока. Според мен поне визуално поема командите а вече какво става вътре в процесора не знам

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #8

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Добре утре като си пред него обърни внимание дали загасва най-десния светодиод, когато превключва. Този светодиод показва дали работи компресора и ако не загасва има вероятност за лоша връзка на четрипътния вентил.

  11. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #9

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    ОК, ще направя нови опити и ще следя да видя светодиодите. След утрешните опити ще мога да дам по подробна информация като ми падне в ръцете пак китайчето

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    385
    #10

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Не е от четирипътния вентил. В режим на отопление и лоша връзка, вътрешния вентилатор няма да тръгне и климатика няма да охлажда помещението. Пробвай с дистанционното на стария климатик да пуснеш новия. Така ще се види дали грешката е в дистанционното или климатика. Какъвто и да е проблема, не е твое задължение да го отстраняваш. Оплакваш се, ако не реагират, скандал и писменно оплакване в сервиза, има специална книга за целта, поискай я. Споменаването на Комисията за Защита на Потребителите, върши много добра работа.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #11

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Всъщност geazap е много прав. Не ти е работа да търсиш решение по форуми. Би трябвало някой да се грижи за теб.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #12

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Благодаря geozap. Ще пробвам утре с другото дистанционно за това пък не се бях сетил. Ще пробвам всички идеи, които ми дадохте тук още веднъж и ако не стане пак минавам към план Б. Както и ти каза така съм и решил, скандал и по сериозно отношение към сервиза. В крайна сметка за какво я има тази гаранция, но все пак ще пробвам още веднъж всички варианти преди да отида в сервиза. Благодаря на всички за помоща и лека вечер от мен. Пак ще пиша какво е станало след опитите утре.

  16. Novice
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    7
    #13

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Ok ето ъпдейт на моя проблем. Гледам, че влизат хора тук а и получих лично съобщение за същия проблем. Оказва се, че тоя модел е от тези дето духат (въртят) въздуха в стаята постоянно. Това според вноситела Роял електроникс по запитване на техноклима - сервиза който обслужва моя климатик. Днес бяха тук пак и смениха платката на вътрешното тяло с нова и пак същото прави. Това постоянно въртене на въздуха не ми харесва щото създава едно постоянно течение. Другия ми хайер не прави така той си спира като достигне температурата и като падне пак си включва и така (същия модел закупен миналата година) Въпрос към специалистите: Има ли инвертори дето е нормално да работят така или се опитват да ме премятат нещо? В понеделник ще ходя до сервиза да взема рапорта от техника и да ходя да се разправям в технополис. Но те ми казват че този модел така върти постоянно въздуха. Има ли такива инвертори наистина? Благодаря Ви.

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #14

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Те почти всички инвертори въртят постоянно въздуха без значение дали работи компресора или не, въпросът ти по-скоро трябва да е има ли инвертори дето не въртят постоянно въздуха. Като отидеш в Технополис ги питай.

    При онези другите по-маркови и скъпи климатици обаче има един нюанс и той е какви са оборотите на вентилаторът, когато не работи компресора и отговорът е много-много ниски толкова ниски, че се усеща духане само на до 20 cm. от тялото.

  18. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено
    Мнения
    475
    #15

    Re:Проблем с HAIER HSM12HEK/HUM/HB03/DB

    Цитат Първоначално публикувано от roko666
    При следващото ми ходене ще спра и в технополис
    Здравей!Не съм от спецовете на форума,но ще си позволя да ти направя забележка.Това е първата (правилна)стъпка която се прави когато забележиш че нещо не е наред в работата на уреда.В магазина си има отдел рекламации.Там те записват,и с никво ходене по сервизи не се занимаваш.Това е ангажимент на търговеца.Също така срокът да ти бъде разрешен проблема е 30 дни. Да видиш как изведнъж се оказва,че можело

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Haier HUM 24 HA 03/R2 проблем
    От frick във форум Климатици Haier
    Отговори: 4
    Последно: 10-08-13, 23:16
  2. Отговори: 2
    Последно: 26-07-10, 17:19
  3. HAIER HSM12HEK/HUM12HB 03/R2(DB) за 800 лв от Технополис ???
    От Gladiator6 във форум Климатици Haier
    Отговори: 3
    Последно: 08-07-10, 05:48
  4. HAIER HSM12HEK/HUM12HB 03/R2(DB) или Мидея MSV1-12HRN1 Vertu
    От valerko във форум Климатици Haier
    Отговори: 8
    Последно: 30-06-10, 14:04
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2, Haier HSU-12H03/H(DBP) или Haier HSU-12HB03/R2(DB)
    От did във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-12-06, 20:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе