Здравейте, обръщам се към всички специалисти в този форум. За първи път пиша тук, макар, че съм редовен четец :-) защото имам проблем с един нов климатик Хайер. Модела е в заглавието. Промо боклуците на Технополис както някой ги наричат. Моля Ви не се опитвайте да ми натривате носа, защо съм се спрял на него като има и по добри. Просто имам друг такъв в другата стая, който работи безпроблемно вече една година и реших, че за тези пари е добър избор. За съжаление втория не се представи добре още от първия опит. И сега водя спорове със сервиза Техноклима, които се опитват упорито да ме убедят, че не мога да се справя с настройките. Няколко пъти се опитвах да обесня на секретарката мнооооого бавно, че имам същия в другата стая и ги пускам и настройвам едновременно и еднакво и стария работи както си трябва а новия откача, но тя нейното си знае. Както и да е на кратко ето и проблема:
Като пусна климатика на отопление, нагласям го примерно на 20*, като в стаята е 17*. Климатика тръгва, започва да вдига температурата минава 20* и продължава. Някъде към 22* спира. Паузира около 30 секунди до 1 минута. После включва сам на СТУДЕНО и започва да охлажда стаята докато температурата падне на около 16*. После пак спира за малко и пак тръгва да загрява и така постоянно. Моля Ви за компетентен съвет преди да отида пак в сервиза, защото от там се опитват да ме убедят, че проблема е в мен, че не мога да го настроя и не искат да изпратят техници, щото съм в малко населено място и е на 60 км от тях. При следващото ми ходене ще спра и в технополис и ще започвам скандалите на ред, но искам да се подготвя преди това. Това са излищни разкарвания за мен 120км кой знае колко пъти за чисто нов климатик и тъпия сервиз който се опитва да избяга от отговорност. Както и технополис ми се обясняват, че след продажбата вече само с ауторизирания сервиз трябвало да говоря.
Благодаря предварително.