Здравей те,
бих искал да споделя с Вас моя проблем и ако някой може да помогне с информация нека пиши.
Имам този модел климатик Haier HSU-12HT03(B) от около 9 години и досега не ми е създавал проблеми и работи идеално в много студено време и в големите жеги, но преди известно време имаше няколко дена силни мъгли нощем и когато пуснах климатика той изгоря и отворих външното тяло и цялото миришеше на изгоряло от IPM модулната платка. След като е свалих установих, че има изгорял елемент на същата платка, но елемента така е изгорял, че от предната му страна се е взривил и е със спукан корпус и сега не мога да прочета данните му за да го подменя с нов. Става въпрос за интегрална схема която се намира на платката на място обозначено с номер IC3. Също така има изгорял и резистор, който също е с нарушена цялост по корпуса си и от там не може да се определи точно с каква стойност е. Местоположението на платката му е с номер R31. Ако някой има такава платка със здрави елементите, които аз търся моля да ми напиши какви са маркировките и наименованията им за да мога да си подменя моите. Прилагам и снимка с висока резолюция на IPM модула за да видите точно за какво става въпрос. На платката има номер с инициали VC571015 .PICT0232.jpg