Здравейте,
Имам един стар инверторен климатик Haier HSU-12HT03(B). Той е 9 годишен и до тази сутрин не беше създавал никакви проблеми. Работеше добре дори и при -15 градуса външна температура. Профилактика съм му правил аз преди 2 години (пълно разглобяване и почистване на вътрешното тяло, както и почистване на ламелите на външното тяло). Фреона никога не е проверяван. Проблема, който се появи днес е, че като го включа, работи 10-20 минути и след това изведнъж изключва и започва да мига лампичката Timer. Освен това, когато работи, не топли добре. Температурата на изхода на въздуха от вътрешното тяло е само около 30 градуса, а преди съм я мерил и беше над 50 градуса. Четох тук: http://www.aircon.ru/pbc_download/files/f1188336518.pdf и на страница 43 в таблицата с кодове за грешки виждам, че грешката която дава е "Overhigh Discharging Temperature Protection" (мига средната лампа, а другите две лампи не светят). Да не би да е излязъл част от фреона и компресора да прегрява и да се включва някаква защита?