Споделете впечатления за този модел и за марката ....
Благодаря!
dindo,от модела нямам впечатления.Иначе Грее се водят най-квалитетната китайска фирма,съответно с най-високи цени.По изложенията са едни надути келеши.Имаше едни делонгита,които се внасяха в Б-я,които бяха на Грее.Машините,които внася Екоклима с марката Емерсон също са Грее.Мицуи-марка която от скоро се появи в Б-я също е Грее.Няма друга китайска фирма,която толкова много да лъже в мощностите-съвсем официално в каталога си.Машини с 10500Бт се водят 12-ки и т.н.Моите впечатления са,че наистина машините са им по-добри от всички останали китайски.
Първите инвертори АС на ЕКО КЛИМА под модела 09 или 12 SBP, преди 4-5 години, са модели на ГРЕЕ.Машините определено са железни и дори надминават по някои показатели продаваните към момента машини.Много по тихи са, спират турбината при дефрост или достигане на температурата, размразяват съборазно условията /имат датчик отвън, а не таймер/, вече 4 години, дори и при мъгла и -18 градуса миналата зима, не е замръзнал.Външното тяло е достатъчно тихо, за да не се чува вътре.Недостатъци като всеки АС инвертор - по-висока консумация, но не чак дотам.12-цата консумира около 1,3 КВ.Нисък КОП, но достатъчно висок за да топли зимата, имат си и нагреватели.Имам такава машина, сложих я на бабата, като сменях това лято.3-4 години ме ползва много добре.Сега не знам как стои въпроса, но точно този инвертор е железен.
edi1,всички инверори,а в момента даже всички конвенционални машини спират вътре при дефрост.Поне аз от години не съм виждал машина да не спира.А за външния датчик,няма инвертор без външен датчик.
при евтините първите винаги са железни после почват големите компромиси и всичко е до късмет
Аз имам един добитък от тази порода GREE ACS-12GP конвенционален и съм излкючително доволен от работата му духа /топло студено/квот му кажа без ядове каквито и да е вече 3та година само откъм консумацията на ЕЛ. енергия малко не му излиза исапа горе долу 1,3 kw мисля че бече или в цифри около 70 -75лв. на месец определено е тихопитва се да замръзва по време на суграшица ,ама една кофа толпа вода му връща живителните сили .Едиственният му проблем според мен е /като изключим консумацията/е че се чува пукане на пластмасите което си е описано и в книжката като нормалко иначе е желязна машина![]()
Не всички sanoy D28u Dk22T - не спират при дефрост 1/3 от топлобменика бачка на топло, а останалата част на студено ... може да разбереш, че размръзява по индикацията на лампата и от това че става твърде тихПървоначално публикувано от jori
![]()
п.п. тизи 2 машини които имам наистина са незабележими при размразяване, за ралика от фуджика и осаката![]()
Мхколев, имам чувството, че си се заблудил нещо. Виж, имаше една тема - за дефростите при различните марки.
незнам за Gree ACS-12GP обаче аз имам gree 18 humer. при -2 градуса навън в помещение от 28 кв. с една външна стена и външен покрив- тераса изходящата температура на вътрешното тяло е над 50гр. помещението за по -малко от 5 минути става баня.