Здравейте,след ремонт на мотора на турбината климатика се държи странно,включвам го работи няколко минути и се изключва и така няколко пъти докато накрая зяработи нормално,имате ли някакви идеи от какво може да се случва това???
Здравейте,след ремонт на мотора на турбината климатика се държи странно,включвам го работи няколко минути и се изключва и така няколко пъти докато накрая зяработи нормално,имате ли някакви идеи от какво може да се случва това???
А защо проблемът да е от мотора. Значи имало е ремонт на мотора, защото може би е бил изгорял, блокирал или е сменен кондензатора му поради слабо въртене или липса на такова. А дали развалянето на мотора не е довело до някакъв друг проблем.
Ако има само режим вентилация пробвай пак ли изключва.
Не съм казвал,че проблема е в мотора,името на темата ми беше поправено...
Какъв беше проблема с мотора?
Проблема беше изгоряла намотка,вероятно от попадане на вода в мотора,той е трискоростен
При всички режими ли така се държи климатика или само на отопление?
Само на отопление,не го ползвам на охлаждане
Възможна причина би била тази, че вънка времето е топло +24°С. В това топло време климатика бързо вдига налягания, компресора се натоварва и тока му се увеличава. Тока се следи и когато надвиши определената му стойност електрониката изключва климатика.
Изчакай да паднат температурите през нощта или в следващите дни и пак го пробвай дали така ли ще се държи.
Ми май не е до външна температура,защото и сутринта на около 8 градуса и сега на около 11 градуса се държи по този начин...
Трябва да се провери дали съпротивленията на компресора са добре и да се смени работният му кондензатор.
Благодаря,ще бъде проверено и ще пиша...
След дълго умуване сменихме датчика външното тяло,първоначално климатика се държеше добре,днес пак започна старата песен и ми изписа на дисплея FF 08...
Забравих да кажа че компресора е трифазен а вътрешното тяло монофазно,компресора си работи,но забелязях , че след ремонта на мотора на турбината дебита на въздуха е значително по-малък.
Напправихме ревизия на електрониката или тествахме попиново комутацията на скоростите по задаване от режим бутон - всичко е ок
- още един път измерен пусковият кондензатор на турбината - при стойност по схемата от 5 microF, измерени 4.62 microF .
- в резултат турбината има нормален и рязък пуск и само една скорост развива.
- проекто-диагноза и основно съмнение че турбината е калпаво пренавита
- прикрепям две снимки на турбината и на номенклатурата на колона
Моля,който може да помогне за намирането и закупуването на такъв двигател-фабричен,в района на София
с благодарности Боби!!! 0888 143515
аз като гледам,това не е GREE ,а си е чиста MIDEA.
До колкото се сещам Мидеите нямат MHA a MFJ и MFS2,но това не ни помага...