Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
От години в този форум много хора твърдят, че са "моржове" . Има реално и такива, но действителната им бройка е много по-малка, а повечето са такива основно от финансова гледна точка. На 20гр. и то от радиатори (много по-приятна топлина) ми е откровено хладно. А не съм никак зиморничав и много лесно се потя, лятото чак ми е неудобно.
Моржовете се срещат особено често при отопляващите се с климатици. Но и при тези, които сме с газов котел също има, но поне откровено си признават, че е главно заради сметките, а не защото така им харесва.
Не знам моржовете как виреят лятото, като в нашия край примерно още от Юни почват 35гр. и след това 40гр. са си нещо норнално.
Това сме го писали много пъти.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ruuni9
Винаги съм се чудил някой като пише, че на тези ниски температури си държи машините на 21гр? И казват, че им е топло. Моите под 24гр. настроен няма никой и е добре.
Сега.
На теб и на оня непосредствено над теб, да ви кажа:
До миналата година климатиците през деня ги намалявах на 18 градуса, а вече единият го пусках на 23 в спалнята, а другият в хола беше програмиран на 24 градуса.Събота и неделя на 25-26 градуса.
От тази зима този в спалнята почти три месеца работи денонощно на 21 градуса.Ако съм изстинал и влезна да се къпя на 22-23 градуса.След това отново на 21 градуса.
Дайкина в хола - през нощта на 19 градуса, сутрин от 5'30 часа до 8'10 часа на 21 градуса, от 8'10 часа до 17'30 часа на 19 градуса, а от 17'30 часа до 21'30 часа на 22 градуса.
Така тази зима ми е много по -топло и комфортном, тъй като температурата в спалнята е почти постоянно 21 градуса, а понякога рядко го правя на 22, но на тази температура не мога да спя- изпотявам се.А аз не спя с дрехи.Дори и с една единствена, дори и при -15 градуса или при -12 градуса колкото беше най-ниската температура тази зима.
Отгоре на всичко и сметката ми беше по-малка, в сравнение със сметката ми за януари 2012 година, макар че тази зима беше по-студена, по-продължителна и по снежна ...
Беше ми и по-комфортно при тази постоянна температура.
Изводите ги оставям на вас.
Ок! Лошо няма. Просто ми е чудно, защото на тези минуси ако ги оставя на 21гр., а камо ли на 18-19гр. ще е некомфортно топло.
Re: Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Цитат:
justify
Сега.
На теб и на оня непосредствено над теб, да ви кажа:
До миналата година климатиците през деня ги намалявах на 18 градуса, а вече единият го пусках на 23 в спалнята, а другият в хола беше програмиран на 24 градуса.Събота и неделя на 25-26 градуса.
От тази зима този в спалнята почти три месеца работи денонощно на 21 градуса.Ако съм изстинал и влезна да се къпя на 22-23 градуса.След това отново на 21 градуса.
Дайкина в хола - през нощта на 19 градуса, сутрин от 5'30 часа до 8'10 часа на 21 градуса, от 8'10 часа до 17'30 часа на 19 градуса, а от 17'30 часа до 21'30 часа на 22 градуса.
Така тази зима ми е много по -топло и комфортном, тъй като температурата в спалнята е почти постоянно 21 градуса, а понякога рядко го правя на 22, но на тази температура не мога да спя- изпотявам се.А аз не спя с дрехи.Дори и с една единствена, дори и при -15 градуса или при -12 градуса колкото беше най-ниската температура тази зима.
Отгоре на всичко и сметката ми беше по-малка, в сравнение със сметката ми за януари 2012 година, макар че тази зима беше по-студена, по-продължителна и по снежна ...
Беше ми и по-комфортно при тази постоянна температура.
Изводите ги оставям на вас.
И аз съм така, като е темперирана стаята и имам малки топлозагуби температурата е навсякъде около 21-22 градуса, но пода стените мебели всичко си е с еднаква температура и няма дискомфорт. Може би при помещения с големи загуби дори и 24-25 градуса да е въздуха в стаята стените са студени и комфорта се губи, а някой може да обичат да стоят и на много топло.
Днес излезе и тока и да ви кажа ,че този климатик направо е източил тока на Нек.120лв някъде само той е изгорил.Не знам какво става къде е проблема .В него ли ,в майстора ли където го слага .Вечер след 23.00ч го намаляват на 19-20гр. През деня 22-25гр. и той се изключва ,а в стаята 19 гр.Идва майстора и чете и установи че дистанционното не му влияе ,било от другите имам снимки по горе.Датчика му бил горе вдясно и това му било проблема и го вдигна на 2.ра степен вентилатора и на повече градуси и това е.Явно има някакъв проблем ,не може толкова да изгори ,а да се седи на студено.Общо около 25м2 е площта ,но са ниско таваните,защото е приземен етаж.Казаха че ще е достатъчен 12-ката и така.
Не знам какви са условията на стаята ,но при тези температури и квадрати ми се струва малък.Той е работил над номинала,да не кажа почти на мах.
Машината определено си е лакома скоро монтирахме тампони на виола 12ка собственика беше сложил уред и си записва на едно листче за месец януари имаше 514кв сподели че денем е на 21 нощем на 19градуса. Средната консумация е 714вата. Нормално е плащаш ниска цена за климатика но това се отразява в сметката после.
Звънях на техниците и ми казаха ,че е невъзможно климатика да е изхарчил тези киловати.Максимума му е бил 1киловат и не можел да черпи постоянно толкова.Не било от климатика.Единствената разлика в нас е той.Лятото имаме 70-80лв ,а зимата преди да сложим климатика 80-90лв.Предният месец имаме 136лв ток и сега 200лв.Освен от климатика няма къде да идва разликата.Климатика бил изправен така ми казаха.Без да замериш с техн. средства фреона може ли от вътре да се разбере само като му вдигаш темп. дали е изправен не знам.На 28.01.2017 за ни засекли и до тук за 18 дни имаме 80лв .Видях показанията на електромера и имаме 300килов. дневна и 160 нощна.
"Измервател на мощност-ЦЪК"
"Уред Premium за измерване разхода на напрежение, ток и консумирана мощност-ЦЪК"
120лв.ток за климатика / 0,18лв. за 1kWh =660kWh
660 / 30 дни = 22kWh за денонощие
22 / 24 часа = 900W
Излиза климатика да е работил нон стоп с консумация 900W. И на мене ми се струва доста....за 19 градуса стайна.
Цитат:
milanov
Той през нощта е на 19гр.През деня е 22-24гр. но вътре е 20-21гр.Като натисна да ми покаже вътрешната темп. ми показва 21гр. ,а той е настроен на 22гр.Ти го смяташ само по дневна ,но и нали черпи и през нощта.Значи даже и повече черпи ток ако не се лъжа.Не знам какво да правя,ще изчакаме и този месец пък ще видя.Климатика бил добре. и това е.
Спред мен климатик със 700 w >>> разход категорично не си заслужава парите.Има евтини електроуреди които с този разход поддържат 19 градуса в малка стая дори и в големи студове.
Може да се прежалят 20лв. и да се сложи един ватметър. Ако климатика е на щепсел. Ако е на твърда връзка става по-сложно. Може разхода на машината да излезе 300-400W, а някой друг да се топли на аванта.
loshiat да поръчва веднага ,няма друг начин да разбере ..
Не знам за gree change 12 става въпрос, но аз съм с такъв и сега му погледнах консумацията. За 509 часа е изхарчил 13.34 евро. Или за 21 дена по около 80ст на ден. Температурата по принцип я държа на 20 градуса. Като моя климатик има една особеност. Като му задам 20 градуса вдига до към 22 и спира. Общо взето каквото му зададеш винаги прави 2 градуса отгоре. Засичам го с електронен термометър в другия край на стаята.
Вечер го оставям на 19 с включена функция нощен режим.
А относно анти-морж колегата. За мен комфортната температура е 20-21 градуса. Децата ми също са израснали на такава температура. При температура след 24 почва да ме боли глава. Свекървата са на твърдо гориво, като ида там в стаята с печката на мога да седя повече от 10 минути...
И още нещо за климатика. След доста тестове, забелязах, че на 18-19 градуса функцията съм работи коректно (намаля оборотите на вентилатора докато не я изключиш). При по-висока зададена температура, вентилатора си духа силно...
П.С. Забравих да спомена. На моя пика за ватове е 1500w.