Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Здравейте.Силно ме интересува при монтажа на климатик GREE VIOLA 12 задължителна ли е процедурата с вакуумирането или .......?Масово чета че трябва да се вакуумира,дори в самото упътване си го пише но от фирмата която монтира климатика ми казаха че си имало и други начини с продухване на фреон и така и не го вакуумираха.Според вас грешка ли е този подход или е все по често вече срещано явление ?И съответно може ли в последствие да си търся правата?Благодаря предварително.
При всички климатици е задължително.
Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk
Не мога да разбера тези монтажници които явно от мързел ли или не знам от какво не вакуумират машините.Ако не пусна помпата все едно не съм монтирал климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Не мога да разбера тези монтажници които явно от мързел ли или не знам от какво не вакуумират машините.Ако не пусна помпата все едно не съм монтирал климатика.
С надница от 15 лв. на монтаж, трябва за един ден да праснат четири машини за да изкарат нещо.
Мани, едни тука ги разнасяйа, че ходели с бутилката с вакуум вместо помпа :)
Цитат:
Mega
С надница от 15 лв. на монтаж, трябва за един ден да праснат четири машини за да изкарат нещо.
Съгласен, ама едно вакуумиране на къс път е около 20-30 мин. със нормална вакуум помпа, колко ще спестят...
Цитат:
P.Hristov
Съгласен, ама едно вакуумиране на къс път е около 20-30 мин. със нормална вакуум помпа, колко ще спестят...
Четири машини по 30 мин? Два часа, един техен монтаж далавера.
Цитат:
nikii77
Масово чета че трябва да се вакуумира,дори в самото упътване си го пише но от фирмата която монтира климатика ми казаха че си имало и други начини с продухване на фреон и така и не го вакуумираха.Според вас грешка ли е този подход или е все по често вече срещано явление ?И съответно може ли в последствие да си търся правата?Благодаря предварително.
Вакуумирането изкарва влагата от тръбите. Ако остане вътре влага може да прецака компресора, или при температури под 0-та може да замръзне в капилярката и климатикът ще почне да прави проблеми. Монтаж без вакуумиране е направо подигравка с клиента.
Така е Мега и аз съм бил работник ,но никога не съм си позволил да пропусна вакуумирането.Та нали така ще съм сигурен в качеството на монтажа и утре няма да тичам и да се срамувам отново при клиентите.
Моите и трите не ги вакумираха, но си работят перфектно. Не знам за добро ли е или не, но няма ядове за сега. Дано и да няма.
За това имат вина малко и вносителите. Като прекратят 2-3 договора с некоректни монтажници и ще се научат. Това важи и за другите марки.
Май само прозоречните не се вакуумираха :lol: при монтаж.
Цитат:
ruuni9
Дано и да няма.
Ще има... с течение навремето.
[QUOTE=Aleksandars;811261]Ще има... с течение навремето.[/QUOTE
На моя колега и приятел вече 7-ма година от как са му монтирани, предполагам и съм сигурен, че е без вакуумиране, защото същите монтажници са ги монтирали и казва, че досега няма проблеми.
Едно видео как Руснаците се справят с силния шум на грии.https://youtu.be/z0Vklh5yCiU
Sent from my K012