Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Здравейте,
от днес сутринта климатика започна да издава някакъв ужасяващ шум, тук:
Vocaroo | Voice message
Не мога да разбера от какво е, но не шуми така постоянно. Като натисна външното тяло в каквато и да е посока спира да шуми, но това е временно. Монтиран е на терасата на пода. Мисля, че тялото е достатъчно стегнато, поне аз не мога да го натегна повече. Не разбирам какво става. Предишните дни нямаше никакви проблеми...Шумът е отвратително силен, чува се навсякъде?
Как на терасата на пода? Звучи като на натрупан лед в тавата?
Най-добре е да го погледне сервизен техник.
Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk
Между другото, машината Change ли е? Погледнахте ли да не е от металната мрежа на гърба на кондензатора?
Мрежата отзад трябва да се махне и да не се слага повече.След това се взима тампона от микропореста гума, който е залепен на питата и се разделя с една ножица на две.Двете парчета се подпъхват между питата и корпуса долу и горе на срещуположната на компресора страна, т.е. отдясно.
Здравейте,
климатика е от лятото и е Gree Change 12, точно като в заглавието на темата. От работата му съм доволен иначе. На 29-30-ти температурите бяха под -10, но вътреше беше приятно топло. Отвън шумеше повечко и се тресеше леко, но мисля, че е нормално. Тук при мен падат и доста мъгли, тъй че... Но после изведнъж на първи декември започна да издава този звук. Сега отвън е +4 и не се чува нищо.
@Mega - монтиран е върху подови стойки, като цяло климатика си заскрежава, но и дефроства нормално. Не видях да е натрупало лед.
@P.Hristov, @VLADO 66 - благодаря за съвета, тази мрежа наистина изглежда доста лабава, въпреки че не знам дали е от нея. Възможно е. Ще се опитам да го направя, пък ако отново има такъв шум като паднат температурите ще викна техник. Принципно съм наясно, че климатика не е кой-знае какво, но отвънка имаше Мидеи с висулки и не шумяха така.
Може и да е било от натрупване на лед. Аз моите ги имам от неделя. Не мога ра разбера още кога минават в defrost. Или вероятно е доста тих режима. Гледам питите и се появяват съвсем малки черти скреж. На стария ми климатик направо побеляваше тооплообменника при температури под -3.
Да споделя и моето мнение за въпросния климатик. С подкрепата на г-н Христов:Drinks: още лятото закупих един брой.
Вече мога да кажа, че машината си струва цената!!! Доволен съм много!
Тих и достатъчно мощен. Топли чудесно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
P.Hristov
Баш от това, че не сте ползвали I feel, машината е мерила при себе си по-ниска температура и затова се е заблуждавала.
За да използва функцията I feel нетрябваше ли климатика и дистанционното да са с пряка видимост?
Цитат:
roken
За да използва функцията I feel нетрябваше ли климатика и дистанционното да са с пряка видимост?
Да, изисква се пряка видимост.
Но според мен в този режим климатика работи много по-точно.
Sent from my SM-G900V using Tapatalk
Ако циркулацията на въздуха през климатика не обхваща целия въздушен обем на помещението, да.
Цитат:
dateme
Бих искал отново да помоля специалистите във форума да прослушат записа, че този климатик ми изяде нервите. Идваха от сервиза, гледаха го - сложиха тампони, стягаха тук и там...То пък беше по-топло и Гриито се изхитри, та се кротна. Паднат ли температурите обаче и хайде пак на въртелешката. Според тях тракането е един вид като резонанс, тампоните трябвало да помогнат. Те леко приглушиха и вътре не се чува така, но отвън е ад. Евентуално предложиха да го сложим на трупчета, ако пак шумял. А според мен тракането идва от вътре, оттам където е компресора? Не съм специалист и не знам може ли нещо да се е разкачило? Климатикът вече трака почти нон-стоп, освен тогава, когато има техници на мястото. Най-силен е шумът, когато намалява оборотите. Тогава направо ми идва да го разкача и изхвърля. Вмомента е сух студ и няма никакво заскрежаване, температура около 0-та, няма как да е замръзнал. Мрежата я свалих. Предавам се.
Сервиза да дойдат като шуми, и да го отворят, а не да го пристягат...
burkof, твоят бланк вече го обсъдихме, ако ти се сере из всички теми няма лошо, ама човека има яд и трябва да се реши.