Отговор: GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
Това помещение си плаче за оглед на място. За 16-ката и аз съм скептичен на първо четене. Nocria може и да няма, както и части за нея, но има същите външни тела, комбинирани с по-семпли вътрешни. 63-ката е страхотна машина, представи се перфектно изминалата зима. Въпрос на оглед е дали е подходяща за помещението. Доказано е, че данните от Евровент на практика се разминават значително с релността! Само като погледнеш, как на доказано посредствени машини, им дават по-добри данни от доказано топлещи в студа такива и нещата са ясни. Аз лично не гледам Евровент от години. Пълна стъкмистика е, пълно разминаване с реалностите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Доказано е, че данните от Евровент на практика се разминават значително с релността! Само като погледнеш, как на доказано посредствени машини, им дават по-добри данни от доказано топлещи в студа такива и нещата са ясни. Аз лично не гледам Евровент от години. Пълна стъкмистика е, пълно разминаване с реалностите.
... +1:thumbup
Ясно за данните на Евровент, интересна ми беше причината заради която машината не е сертифицирана. А относно качествата на въпросния модел, несъмнено има такива! Един собственик сподели за ниският минимум на една 12ка, продава се в Канада а там е канаки студ, даже и ако не се лъжа Велев беше качил снимка на монтирана от него 18ка, впрочем тя е с пластмасов панел!
Който разбира руски, тук са дали уж някави данни и резултати от тестове и сравнение на u-Crown с Дайкин и Панасоник, как се държат при различни минусови температури. При тях обаче е с друго име:
Cooper&Hunter Украина | Тепловой насос Сooper&Hunter уверенно побеждает DAIKIN и PANASONIC в независимом тестировании Финляндии
Според мен от двустъпален инвертор не могат да се очакват твърде ниски минимуми, все пак това машина проектирана да ТОПЛИ през зимата.
Цитат:
KI_YOOU
Ясно за данните на Евровент, интересна ми беше причината заради която машината не е сертифицирана. А относно качествата на въпросния модел, несъмнено има такива! Един собственик сподели за ниският минимум на една 12ка, продава се в Канада а там е канаки студ, даже и ако не се лъжа Велев беше качил снимка на монтирана от него 18ка, впрочем тя е с пластмасов панел!
12-ката има COP=3,7 при +7 degC, което я праща към енергиен клас В, ако не и по-надолу. Затова няма да я сертифицират. Това е топлеща / охлаждаща машина за сибирски студове и жеги. Не може да е хем двустъпална, хем ефективна.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
KI_YOOU
Ясно за данните на Евровент, интересна ми беше причината заради която машината не е сертифицирана.
Причините са същите, поради които да речем SAIC Motor нямат сертификат EURO NCAP.
п.с. Ето един пример как всеки може да сертифицира дори най-големия боклук - Midea са сертифицирали най-голямото си дърво MIDEA BLANC ...
http://www.eurovent-certification.co...1495626352.pdf
Цитат:
dodo_pv
12-ката има COP=3,7 при +7 degC, което я праща към енергиен клас В, ако не и по-надолу. Затова няма да я сертифицират. Това е топлеща / охлаждаща машина за сибирски студове и жеги. Не може да е хем двустъпална, хем ефективна.
Мисля,че разбирате от климатици,но ако може да обосновете това.Защо мислите така?
Аз гледам характеристиките на Gree Amber с различни компресори в Украйна(двустъпален)и Бг(едностъпален-така ми казха от Gree за модела в Бг).А дават еднакво потребление!!!До стотни.Може и от Gree да грешат,знам ли,затова ако може обяснете.
https://gree.com.ua/catalog/bytovye-...e-s6dba2a.html
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
dodo_pv
Наистина е малко объркващо- в сервизното пише COP=3.71 , но в energy test report няма при никакви условия COP=3,71
https://drive.google.com/file/d/1vLF69hEBK1J2YfDaFvwc7DLeitO2-wxL/view?usp=sha
Ако приемем, че модела на C&H VIP е идентичен- там също няма никъде COP=3,71
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27401&stc=1
На този производител техническата информация, подавана в публичното пространство, е много по-объркана от тази на Тошиба. Трябва човек сам да мери, което ще е доста неточно, а при някои помещения дори невъзможно. С по-горния ми пост за совалките исках да отбележа, че за територията на страната ни тази машина, с този хардуер, но без двустъпалния компресор, би била чудесна. Сиреч, с едностъпален двуцилиндров компресор би изстреляла COP над 6 и нагоре. Контролните дефрости между -10°C и -20°C допълнително накъсват работата и и ще гарантират дискомфорт при по-големи топлозагуби. Не са за нас тези машини.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Много се вживявате по тези измислени копове, които и без това не са верни.
Реалните коефициенти на климатиците са между 3 и 4, с една единица надолу от написаните на етикета.
Отношението между коп и топлене е обратно пропорционално.
Колкото по-висок коп, толкова по-малко топли.
Не е проблем да правят климатици с коп 6 на отопление, но едва ли някой би ги купил.
Ще бъдат с компресор на 7-ца и с огромни тела и топлообменници на 18-ка, на отопление с вентилатор на пълна мощност и температурата на вътрешния топлообменник не трябва да надвишава 30°.
U-Crown е климатик, който е предназначен за зиморничави хора(като мен), които не обичат да стоят на студено през зимата и обичат винаги да им духа топло. Китайците затова са го направили с двустъпален компресор плюс инжекция.
Това предполага, че ще изкарва горещ въздух дори при -30, когато останалите клими увяхват.
Естествено, че коефициента се жертва заради топленето, но зимата копа не топли.
Всички производители послъгват доста с тези коефициенти, за да си продават стоката, като виждат, че хората кълват на кухи цифри.
Цитат:
Jack Krauser
Много се вживявате по тези измислени копове, които и без това не са верни.
Реалните коефициенти на климатиците са между 3 и 4, с една единица надолу от написаните на етикета.
Не е проблем да правят климатици с коп 6 на отопление, но едва ли някой би ги купил.
Ще бъдат с компресор на 7-ца и с огромни тела и топлообменници на 18-ка, на отопление с вентилатор на пълна мощност и температурата на вътрешния топлообменник не трябва да надвишава 30°.
U-Crown е климатик, който е предназначен за зиморничави хора(като мен), които не обичат да стоят на студено през зимата и обичат винаги да им духа топло. Китайците затова са го направили с двустъпален компресор плюс инжекция.
Това предполага, че ще изкарва горещ въздух дори при -30, когато останалите клими увяхват.
Всички производители послъгват доста с тези коефициенти, за да си продават стоката, като виждат, че хората кълват на кухи цифри.
За пореден път се пишат глупости....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Jack Krauser
:offtopic: Съжалявам, че не е по темата, но този път наистина достигна нов връх в ............
Понеже имам няколко от тези с висок COP и направо от няколко години умирам от студ зимата, се почуствах длъжен да те "подкрепя".
То, че е неделя, неделя е, ама някои се подкарвате от сутринта. Ама как пък само ги измисляте тези глупости!? Поне ги четете преди да ги публикувате!!!
Моите "разсъждения" стигат само до там, че информацията е объркваща. Няма никаква драма,просто е малко учудващо като се сравняват публикуваните данни.Все пак за да се правят твърдения,човек трябва да разполага с повече информация и наблюдение-просто моят ред на мисли.
Цитат:
SPSt
имам няколко от тези с висок COP и направо от няколко години умирам от студ зимата... Ама как пък само ги измисляте тези глупости!? Поне ги четете преди да ги публикувате!!!
Офтопик:
Не се и съмнявам.:BigGrin Някой яко те е метнал на черешата с тези измислени копове. Щом си принуден да се топлиш с няколко бройки едновременно, явно са слабовати и не могат самостоятелно да се справят с цялото жилище, дори при вашия топъл климат без истинска зима.
Един климатик с реален коп 5 на отопление би бил достатъчен за 5 стаи(5 x 1 киловат)
Климатик с реален коп 6 на отопление би бил достатъчен за 6 стаи.
Покажи ми климатик, който може с разход 1 киловат да отоплява 5 или 6 стаи. Искам го да видя на живо и тогава ще ти повярвам.
SPSt, конкретният U-Crown зимата на отопление слага в джоба си всичките ти климатици с високия коп, взети заедно, ама ти си го знаеш де...:BigGrin Ясно ми е, че спориш колкото да се намираш на приказка.
:offtopic:Нямам намерение да споря, поради простата причина, че не мога да повярвам, че човек в ясно и бистро съзнание може да напише нещо като последните ти два поста. Или може?
PS: В 2 жилища имам общо 6 климатика и за разлика от теб не "топля" 6 помещения с един климатик /еле пък Панасоник/.
Не съм принуден, а съвсем целенасочено съм сложил климатик във всяко помещение. Няма да ти обяснявам защо-няма да разбереш.
Наздраве!:Drinks: