Отговор: Gree Amber/C&H Supreme
Дааа,тук е бъкано със спецове,дето техните тояги дори връщат енергия в мрежата...Аз лично имам накичени 7 климатика на къщата си и мога да правя сравнение кой как работи и в какви условия! Така,че не виждам нищо лошо човек,който притежава някакъв вид да споделя как той се държи и най вече каква е консумация на отопление,охлаждане,шум и т.н. Аман от "майстори и спецове" спамещи и плюещи ей така - за спорта...Мисля,че целта но форума е да споделяме и да сме полезни един на друг с информация, а не да се правим на кой е по по най и велик
Финландците имат много хубав форум с полезна информация, за съжаление с техния овъртян език почти нищо не може да се разбере. Ако поне си пишеха на английски щяха да ни направят голяма услуга.
През Chrome и на Англииски се чете сносно мисля. На Холандски превежда доста смислено, може би на Български се получава по-трудно, но все пак предполагам и тях им е мъка да прочетат и още повече да разберат за какво иде реч тук:lol:
Изгуби ми се поста, затова ще го пусна наново:
По отношение на шума преди време сме обсъждали : китайците винаги дават максималния възможен шум + някакво презапасяване. Явно заради допуските при производството. Примерно шум на вътрешно тяло 40db, а то не се чува че работи. Vizi може да каже Finlux-a като го пуснеш на Silent няма абс. никакъв звък. Същото е с Мидеите, Ауксите. При Грии има лек шум де - 1 идея отгоре. Но това е ако не си голям карък. Възможно е също така да изтеглиш късата клечка и звука да е дразнещ, т.е. нещо да трака, скърца и т.н.
Отделно някои производители дават Sound Power Level (db), други дават Sound Pressure Level (db), което е абсолютно различно и стойността не може да се сравнява директно.
Здравейте, аз имам малко "женски" въпрос, който е породен от факта, че CH за разлика от Gree продават тяхната версия в различни цветове. Тъй като стената ни е тъмно сива и жената ми ще си умре от кеф, ако намерих читав сив/черен климатик, исках да попитам между Amber и Supreme има ли голяма разлика и кое е за предпочитане? :)
Има разлика в името и цвета:)Според Stainwai(а няма причина да не му вярвам) друга разлика няма.Според описанието на вносителите се намира,ама нали това говорим,че данните им не винаги са точни.
Благодаря, изпратил съм запитване към C&H та да видим. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
cable
...Според Stainwai(а няма причина да не му вярвам) друга разлика няма...
Цитирам stainway:
"Вижда се, че има разлика във вътрешните тела-температурния датчик е поставен различно, има и различни ДУ, но..."
Абе хора,това с шума си е много относителен фактор! И дори и да е малко шумен Амбъра - как да не бъде, като деветката е с тела и външно и вътрешно по големи от масовите осемнайски?! Да не говоря,че като духне топло едва ли и осемнайска ще му насмогне на дебит и градуси...За харчлък нещата са несравними. Инак нищо не пречи да плюете машини,които нямате и нямате представа как работят....
Значи става за 35-40м2. Най после хората ще си топлят големите помещения с 9ки, вместо да харчат пари за 18ки.
Цитат:
biso65
Абе хора,това с шума си е много относителен фактор! И дори и да е малко шумен Амбъра - как да не бъде, като деветката е с тела и външно и вътрешно по големи от масовите осемнайски?! Да не говоря,че като духне топло едва ли и осемнайска ще му насмогне на дебит и градуси...За харчлък нещата са несравними. Инак нищо не пречи да плюете машини,които нямате и нямате представа как работят....
Важното е теб да те кефи. Със здраве да си го ползваш.
Благодаря! Важно е да вършат работа машините и да не правят проблеми...:smiley:
Цитат:
Kratos87
Здравейте, аз имам малко "женски" въпрос, който е породен от факта, че CH за разлика от Gree продават тяхната версия в различни цветове. Тъй като стената ни е тъмно сива и жената ми ще си умре от кеф, ако намерих читав сив/черен климатик, исках да попитам между Amber и Supreme има ли голяма разлика и кое е за предпочитане? :)
Разлика във външното няма. Вътрешното е по-скоро като на Грее S6DBA1 ,който се предлага в други държави .Може да е незначително по-тих...вижда се и една малка перфорация на панела, където е сложен датчика (предполагам).
Иначе изглежда много добре, виждал съм го и на живо :)
https://youtu.be/lzBkbeBuAlE
Външно виждам разлика само в мястото на индикацията.
Дистанционното е същото като на Амбър.