Това ли е?
https://service.argoonline.it/area_r...L_complete.pdf
- - - - - - - - - -
Да, по сайтовете пишат, че има, но всъщност май няма.
Никъде не виждам изводи за пречистващ модул
Това ли е?
https://service.argoonline.it/area_r...L_complete.pdf
- - - - - - - - - -
Да, по сайтовете пишат, че има, но всъщност май няма.
Никъде не виждам изводи за пречистващ модул
хм тук са направили същата простотия както при средния клас ,първите 2 най ниски степени на вентилатора са само за охлаждане .. все пак 24 дб е относително прилично
ами то, ако чета правилно на отопление децибелите тръгват от 25 което си е бая шумничко,иначе на охлаждане тръгват от 18. Ако наистина най-тихото е 25 децибела,направо май на старият модел пада изборът
Моите предположения са, че този нов модел ще е много тих. 20 ватов вентилатор(слаб) с 4-ри редов голям топлообменник - ще има достатъчно дебит и при ниски обороти, от там и нисък шум при работа на вътрешното.
Дупките по панела вероятно са с тази цел- да прави достатъчно дебит при ниски обороти на турбината.
Ако го има монтиран някъде да се види на място как работи, ще е най-добре. Ние само можем да гадаем.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 17-02-21 в 19:21.
Хм, правя копи-пейст на модела от заглавието (SOYAL) и ми излиза в сайта на Вимакс на първо място.
Отварям да му погледна отгоре-отгоре характеристиките и ... - показатели отопление - средна хубост ако са верни, а килца верно си има 17/37.
Отдолу (на сайта) излиза ME FH 25 и 35.Чуквам на 25цата и ..Оо.., ми те показателите барабар с СОРа по-добри пък килцата същите(37).35цата пък още по-топлеща.А модела е на десетина години и със стария фреон.
Та що тъй китайчетата още изостават...
Ако има нисък минимум, за което се съмнявам (като знам Амбър у крауна как изключват на 500-600 вата)ще е перфектен отвсякъде.
няма как да е МНОГО тих като почва от 650 оборота на турбината на отопление.. това е чак 3та степен на охлаждане .. ще е приемливо тих вероятно .. минимумите трябва да се тестват ,по сервизно е 240 вата което е също прилично .. сравнение с МЕ ФХ е неуместно ,все пак е почти 1000 лв по евтин
Ти колко климатика по-добри имаш от FH35 и на каква цена,че някой си изоставал?
Минимум странно изказване.
Последно си купих F KGTA и е по-зле от стария FD,така че........
А и Аmber-a си е добър климатик,въпреки,че много тука дрънкат без да са наясно за кво иде реч.Имам 2,единия от които в голямо помещение и знам за кво говоря. Някои казват,че U CROWN -а е по-добър.
Този пост е редактиран от inches9; 17-02-21 в 19:38.
Не знам защо само ватове Ви вълнуват.Хората са казали какъв е COP-а и имаше едно финландско замерване в голям статия в което U CROWN бе препочетен пред 2 от скъпите 5к климатици!!!Който иска да чете по темите.Мисля,че на първите страници на темата за Amber бях го сложил,ако някой не е трил(по какви причини-той си знае)
Ако някой в този форум може да направи такива замервания ....просто нямаше да пише във форуми.
Изобщо много станаха спецовете в темите за климатици(отдавна).
п.с.Всъщност имам го на компютъра в PDF,но не знам как да го сложа тука.
Този пост е редактиран от inches9; 17-02-21 в 20:02.
Inches9, не знам добър или лош(относителни понятия) е въпросния модел.Най-вероятно ще е много топлещ, но и “гладен” за ток.
Единствено сравнявам “хартиените” данни м/у нов и доста стар модел, и то случайно, а не целенасочено.
А че FDто ти е по-топлещо от KGTAто съм съгласен.
За 25м2 стая 25дб са нищо. Няма да ги усети.
В момента лявото мми ухо е на 1.5м от МЕ-то което работи според сервизното с 36дб. Да ти кажа не ми прави кой знае какво впечатление. Децибелите са от голямо значение в спалня, но пък там дори и 10 да са пак са много.
Между другото, а дясното ми ухо е на 2м от МЕ-то !
Голяма ми е кратуната. За това сега си патя с тези климатици
КМТА - то е хол 26кв. работи повечето време на 2-ра степен, демек с 29dB. Дивана е на 3 метра от него и да ти кажа понякога ми се иска да е по-тих. Та, усещането за шум е много субективно, но определено за чувствителни към шум хора, няма да е много тих.