Имам климатик Hitachi E14H2 от 11.2006. Мога да кажа, че съм доволен от него, поне доколкото зимата не беше много сериозна. Все пак и при минусови температури си свърши работата. За охлаждане, естествено, няма проблем.
В този пост http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg260664 писах за работата на климатика ми.
Доколкото знам, в този форум има специалисти, които са по-наясно с особеностите на китайските сглобки на японските модели - четох за занижени топлообменник и размери на тръбите, дано някой по-запознат да даде повече инфо.
Аз ще си вземам втори климатик и съм се насочил отново към Хитачи, но се колебая между Hitachi 14EH1 и Mitsubishi GC25VA; цената им е еднаква, но вторият е 9-ка, тайландско производство. За Хитачито ме уверяват, че е японско, но имам съмнения (въпреки надписа Made in Japan).
Успех!
P.S. Това, че цената е 850 лева за инвертор, не е толкова странно, все пак това е 8-ца (което вероятно се равнява на 7-ца), китайска. Само за сравнение, моята 14-ка миналата година беше 1170 лв.