Първоначално публикувано от
adrian_dimitrov След двуседмично чакане - днес пристигна рм2 про. Разопаковах устройството - вътре има адаптер тип AC 220V към USB + micro usb към usb кабел. Реших да не ползвам адаптера, а да захранвам устройството от USB порта на рутера, тъй като не го ползвам за друго.
Инсталирах приложението E-control на Broadlink на смартфонът ми, който работи под андроид ОС. Свързах се към домашната ми мрежа през приложението, намерих рм2 и го конфигурирах и заключих за да не се вижда от останалите потребители на мрежата ми. В менюто избрах опцията климатик, устройството поиска да натисна бутона за включване, за да може да го клонира. Оказа се, че Дайкина ми го има качен в облака с данните за клонирани дистанционни вече и приложението само си разпозна дистанционното, изтегли информацията от облака. Виртуалното дисканционно през което управлявам климатика има всички функции, без Economy, но може да се добави ръчно, макар, че не ми е болка за умиране. Контролирам всички функции на климата, като на екрана получавам информация за температурата на въздуха в помещението, освен тази на зададените градуси, впосредством датчика за температура на рм2. Разминавания с реалната температура няма - отговаря на тази на домашният ми часовник, показващ вътрешна и външна температура. Тъй като съм с динамичен IP адрес, излязох от безжичната ми мрежа и се свързах с рм2 през мобилният интернет, за да съм сигурен, че ще работи когато съм навън и резултата е налице. Направих тест, като рестартирах рутера, за да видя, какво се получава след отпадане на връзката с интернет и на захранването на устройствата. Проблеми не констатирах, всичко си работи нормално. По същият начин клонирах и дистанционното на телевизора, само че ръчно задавах всички команди от дистанционното, тъй като той не бе в списъка на клонираните ДУ в облака на приложението. Отново всичко работи безотказно. Вече задачата е изпълнена, има лесен и евтин вариант за контрол на техниката у дома, работеща с ДУ срещу около 32 долара. От къде и как става поръчката - след разрешение на модераторите, за да не е реклама на продукта.