Отговор: Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
Благодаря за отговорите gnf!За сега климатика си работи перфектно и на 24 зададени градуса и в двете стаи стоя по тениска,но все още е 10 градуса вън:)От днес обаче имам нов проблем и той е,че комшията от третия етаж ми се оплака,че външното тяло хвърля вода по прозорците му и утре мисля да звънна на фирмата която ми го монтира и да му се накарам малко на пича,защо не ми е казал за тавите за климатици,като го предупредих,че нищо не разбирам и съм отворен към всичко което ми предложи и трябва да си сложа.И сега какво излиза,че трябва да си купя тава,той да дойде да ми я сложи и сигурно ще олекна с още поне 70-80 лева.Друг път ще събирам информация преди да си купя вещ за която не знам нищо.
Послепис: Че и 2 литра ракия му дадох.....................
1 Прикачен файл(ове)
@bezimen, ако са ти проблем финансите или не искаш тава, но имаш проблем със съседи, направи като мен преди 13 години: сложи една фуния от 3 лева на 8 или 10 см. от отвора за изтичане на зимния конденз и я вкарай в пластмасови тръби за обратна вода или водосток. Като стане много студено, тръбите се запушват с лед и пазят водостока от замръзване. Образува се ледоход покрай замръзналата фуния и между нея и външното тяло, който не пречи на работата, както и не мокри:
Прикачен файл 11580
Успех!
Уникално и грозно изпълнение.
Красивото става с тава :BigGrin
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Красивото става с тава :BigGrin
с пари,с париииииии.ма как ще дам кинти на оня изедник монтажника,кат ми взе и пари за монтажа.
2 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 11585Прикачен файл 11586Ето една самоделка:035:
P.s: Откъде да си купя три тави за девятки в Пловдив?
Фригокомерс или Фригохим потърси в гугъл. Не струват маика си и баща си.
В Пловдив аз си взимам от "Никея еоод" до Понеделник пазара. Виж има много евтини нагреватели против лед.
Додо и аз съм от Пловдив и се чудя дали да не те викна да ми направиш едно такова приспособление.Шегата настрана,но трябва да отида до тези Никея примерно и да си взема някаква тава.Мене повече ме хваща яд,че трябва да ги викам пак и да им дам пари за монтажа на тази тъпа тава,а можеше да я взема веднага ако ми бяха казали.
Аз не се занимавам с монтажи и ремонт на климатична техника. Правя го само понякога. Импровизирам или забърсвам нещата след някои монтажници. В момента имам малко свободно време и правя едни други работи, но мога да помогна със съвети. Има хора във форума, които са доста по-наясно с нещата, а и притежават хардуер, който аз заемам от приятели (аргон, вакуумпомпи, фреони и пр.). Свържи се с aleksandras, той със сигурност е в час или поне ще ти каже кого да търсиш. Ако не успееш да се свържеш с него, пиши ми. Ще те свържа с един техник, който работи чисто и е добър човек. Само да го открия и да се съгласи да ти помогне.
Успех!
Здравейте, след 16 години климатика реши, че си търси майстор. На топло работи , на студено не иска да свали под 26 градуса. Ако в стаята е 27.тръгва, духа студено докато свали до 25.8 и спира. Това го прави от миналото лято, случваше се от време на време, но дойде зимата и го оставих за тази година. Сега в допълнение като тръгне работи малко пак само за тия 26 градуса и започва да му мига червения диод 4 пъти (видях инфо че чакал външното тяло). Изключвах го от тока за половин час, без промяна. Някой има ли техническа документация за този модел? Какви са параметрите на датчиците и къде да ги търся?
Благодаря
Едит: двама майстори питах, казаха че стари климатици вече не се ремонтирали Ами директно монтирали нови ...
Здравейте, и при нас се случи същото с климатика. Какъв излезе проблема ?