Отговор: Hitachi RAS/RAC-E14H2 - мнения
Много си е добра машината, аз също съм доволен, макар лятото да не го пускам.Оказа се успешна серия.8 години е на пазара вече.За минимума е така, само за протокола - на охлаждане е 155 вата по сервизно , не 115.И аз на отопление не съм го виждал да слиза под 200 вата.
Привет на всички.Токущо се регистрирах и искам да попитам относно този модел на мидеа MIDEA MSV1-18HRN1https://forum.setcombg.com/image/jpe...SU3ERWEEPQgR/Zдали ще ми върши работа.Въпроса ми е следния:Смятам да го ползвам и през зима и през лято.В апартамент съм в гр.Бургас.Апартамента е ново строителство с изолация с пвц дограма(двоен стъклопакет)изложението ми е изток.Стаята в която предстои да го монтирам е 30кв. и височина 2.5м.Апартамента е на 2-ри етаж с три вътрешни стени и не е краен.Ще се радвам на всеки отзовал се на въпроса ми.Става дума за обикновена сплит с-ма а не за инвертор.А цената в момента му я гледам около 950лв Или да взема хитачито от техномаркета коета предлагат за 989лв с монтаж 14-ка.че и инвертор бре бре.Искам да уточня,че съм в това жилище от миналото лято и имам една 12-ка на Осака която монтирах във всекидневната при нанасянето ми пък и тя не е инвертор и много време работи и доста малко почива.Долу горе от порядъка на 15-17мин работа и 5-6мин почивка.И февруарстата ми сметка за ток,която беше за около 40 дни платих 174.лв. Това с бойлер, проточен бойлер в кухнята лаптоп крушки кафемашена микровълнова и.т.н.Мисля,че това хитачи ще работи поне на половината работа на Осаката.Вие как мислите?Благодаря предварително на отзовалите се.И тава хитачи какво е?h1 или h2
kunataaa
Ами тази MIDEA MSV1-18HRN1 има консумация 1.630 kw и COP 3.42.Нека я сложим да работи зимата по следния начин:
от 24 часа да работи 12 часа компресора и 12 часа да почива това прави 20 kw на ден.И нека сега сметнем 20 kw по 30 дни = 600 kw на месец или 600x0.20ст. =120 лв. на месец за ток само за ламята която под -5 гр. може да те изненада и с по-високи сметки за ток.Вземи си качествен климатик ако смяташ да се отопляваш с него задължително да е инвертор.И хитачито ще е малко за това помещение.Ето нещо такова ти трябва от ниския ценови клас:
Климатик GREE GWH18KG Този е с 12 кг. вътрешно и 47 кг. външно тяло и съм го виждал как работи.
Ако държиш да е Мидеа поне вземи инвертора :Климатик Midea MSV1-18HRDN1
Ето ти от средния клас което също ще се справя на отопление добре: Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L
А ако имаш повечко парички взимай това: Климатик FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA
Успех!!!
по-добре НИДЕЙ.БОБОВО ти е предложил-НОКРИЯ.а бе с пръдня боя не става
Защо всеки 2-ри тук си мисли,че ако еден климатик е от порядъка на 1600-3000лв и е много хубав и здрав.Има и не чак толкова известни марки и на даста приемливи цени , който вършат същата работа УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪС СКЪПИТЕ МАШИНИ АЗ ПАК ЩЕ РАЗЧИТАМ НА ОСАКАТА на която тази зима ще и бъде 8-ма без ремонти и каквито и да е проблеми пък и да се счупи на другия ден нов за 600лв и работа 8-ма година че той ми излиза ПОДАРЕН. ОЩЕ ВЕДНЪЖ УСПЕХ НА ДАИКИНИТЕ,МИТСОМИШИТАТА ДЖЕНЕРАЛ ФУДЖИТСО И ДРУГИ СИЛНИ МАРКИ НО ТЕ СА ДОСТА КИНТИ ЗА БАЙ ГАНЬО“
Цитат:
Първоначално публикувано от
kunataaa
Защо всеки 2-ри тук си мисли,че ако еден климатик е от порядъка на 1600-3000лв и е много хубав и здрав.
Ами как да ти кажа - трудно е да се обясни. Вземи си климатик от 2000-3000лв. и ще разбереш.
Цитат:
Има и не чак толкова известни марки и на даста приемливи цени , който вършат същата работа.
То и между трабант и бентли няма разлика по тази логика. А щом си доволен от осаката - няма причина да я сменяш.
Ей ти един климатик за твоя бюджет от полунеизвестна марка http://varnaklima.com/index.php?page...product_id=234 и след края на гаранцията да го хвърлиш ще си е избил парите :rolleyes:
А дали го има? Аз щото се обадих за JDR-a (281), викам да ида го видя, ама го нямало наличен. Просто си правят нещо като колекция от всички модели, които са имали и като удариш на камък, почват да ти предлагат друго, което имат в момента. :)
Не знам защо ама копа са го завишили доста по моите сметки е 4,2.
Цитат:
VeleV.Klima
Не знам защо ама копа са го завишили доста по моите сметки е 4,2.
Баш толкова си е,номинала му е 3,6kw.-не,че е от значение в случая.
Цитат:
kunataaa
Привет на всички.Токущо се регистрирах и искам да попитам относно този модел на мидеа MIDEA MSV1-18HRN1
https://forum.setcombg.com/image/jpe...SU3ERWEEPQgR/Zдали ще ми върши работа.Въпроса ми е следния:Смятам да го ползвам и през зима и през лято.В апартамент съм в гр.Бургас.Апартамента е ново строителство с изолация с пвц дограма(двоен стъклопакет)изложението ми е изток.Стаята в която предстои да го монтирам е 30кв. и височина 2.5м.Апартамента е на 2-ри етаж с три вътрешни стени и не е краен.Ще се радвам на всеки отзовал се на въпроса ми.Става дума за обикновена сплит с-ма а не за инвертор.А цената в момента му я гледам около 950лв Или да взема хитачито от техномаркета коета предлагат за 989лв с монтаж 14-ка.че и инвертор бре бре.Искам да уточня,че съм в това жилище от миналото лято и имам една 12-ка на Осака която монтирах във всекидневната при нанасянето ми пък и тя не е инвертор и много време работи и доста малко почива.Долу горе от порядъка на 15-17мин работа и 5-6мин почивка.И февруарстата ми сметка за ток,която беше за около 40 дни платих 174.лв. Това с бойлер, проточен бойлер в кухнята лаптоп крушки кафемашена микровълнова и.т.н.Мисля,че това хитачи ще работи поне на половината работа на Осаката.Вие как мислите?Благодаря предварително на отзовалите се.И тава хитачи какво е?h1 или h2
Здравейте нови и стари членове на форума:),
Какво си хареса последно:)?Аз си купих това HITACHI - RAS-E14HA+RAC-E14HA от техномаркета,но ей така просто влезнах да разглеждам други работи и си викам що да не си взема 1 климатик и след 5 минути вече го бях избрал ,като ми хареса цената и добрите параметри според консултанта(Нито разбирам от климатици, нито съм се интересувал досега).Може ли някой да ми каже мнението си за този климатик.Моите първи впечатления са,че външното тяло(интересно защо...)едва ли не е по безшумно от вътрешното.Не знам аз ли съм много чувствителен,но снощи го оставих на 24 градуса в стая 3x3x3 метра и ми се струваше,че шуми доста на най-ниската степен на вентилатора.А взех по голям климатик,защото ми трябва да го пускам и в преходния ми хол(като е отворена вратата на спалнята) за по 1-2 часа вечер колкото да вечеряме и да не ни е студено.Много разводних темата,но просто ми беше интересно дали съм направил грешка със спонтанния си избор.Хубав ден на всички!!!
В 27м3 би трябвало да няма проблеми с отоплението дори с отворената врата към хола.
За спалнята нямам притеснения,но не знам дали като стане студено ще може да се отоплява и хола или ще се пуска и едното делонги с което се отоплявах и до сега.Климатика е монтиран точно срещу вратата на хола и затова си мисля,че ще успява малко или много,но едва ли ще намаля мощността и ще работи постоянно на пълна пара:)Така или иначе до месец ще се разбере:)
Мисля си, че ще успее да пречупи въздуха и в хола. Когато виждаш, че се тормози при екстремни ситуации ще включиш някоя духалка или радиатор и по този начин ще облекчиш работата му.