Re:HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
   Цитат:

Първоначално публикувано от Uzurpator  
 Някой с модела WX8 би ли споделил дали чува едно цъкане от турбината при ниски обороти.Най добре су чува на слип режим.Наистина е много тихичко това цъкане(чува се само в идеална тишина), не е дразнещо.С увеличаването на оборотите на турбината цъкане зачестява.
Много странно, какво ли може да е това ???

При мен няма неприятни паразитни звуци. Много тих климатик. Създава невероятен комфорт. При теб вероятно е лагер на мотора или втулка. Може и само със смазване да се оправи. Ако въобще има нужда да се оправя нещо :) 
  За друго все някой спори, но за тишина този климатик няма равен. Който го е слагал, трябва да дойде да види кой трака.
    Така е. Имам забележки към климатика, но не и към комфорта, който създава. Машината работи изключително "меко" и тихо. Ако човек не е застанал директно под струята, трудно би усетил, че в помещението работи климатик. 
  Някой с този модел може ли да си каже изходящата температура, за да мога да я сравня с моя.
При мен е 47 градуса при зададени 30 и вентилатор на макс.При замерването, тепературата в стаята беше 19 , а на вън 2 градуса.
   Цитат:

Някой с този модел може ли да си каже изходящата температура, за да мога да я сравня с моя.
При мен е 47 градуса при зададени 30 и вентилатор на макс.При замерването, тепературата в стаята беше 19 , а на вън 2 градуса.

В нормите за модела си. :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от avast3  
   В нормите за модела си. :)

Знаех си аз, че е добре, но си е друго някой да го потвърди. :) 
Благодаря!
  Аз май ще слагам това за гаража: http://powerclima.com/index.php?page=details&id=168

Голяма сила е. Намерих го за 1100 без монтаж в Шумен. Аз изхарчих парите и Саньото го направили 1740 във ВарнаКлима. Да си ги вдигат. Докато събера парите може да изскочи нещо друго. Има климатици бол! :Drinks: 
  Колега чисто нова машина в гараж ли ще слагаш? :016:
  Натам отива работата. На 8 годишни климатици им искат по 800-1000 лева. По добре още 100-200 лева отгоре, поне е ново. :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от avast3  
   Така е. Имам забележки към климатика, но не и към комфорта, който създава. Машината работи изключително "меко" и тихо. Ако човек не е застанал директно под струята, трудно би усетил, че в помещението работи климатик. 
Това е характерно за моделите им от миналия век.Нооо тогава всяка 12-ка/35-ца струваше около 2000лв сегашна пара

:cheesy:
  Чета manual-а на 35WX8 и стигам до:

http://forumimage.hit.bg/temp.jpg

Показано в таблицата означава ли, че препоръчват употреба на климатика за отопление само до +1С?
  Таблицата сочи препоръчителните вътрешни температури, при външните, които са посочени, и че не трябва да се използва за охлаждане при температури под -10.Иначе в началото на сервизното в текстовата част ще видиш, че има предепруждение, че на охлаждане под -10 и на отопление под -15 не трябва да се използва.Не, че не работи, моя Е10Н2 е работил и при -22 без проблем.
  Благодаря!
Малко е рано, ама :Drinks:
   Цитат:

Много слабо с тия 47гр. зимата ще си мръзнеш. Само за сравнение онзи ден сутринта при профилактика на фуджи 12lgc измерих 60-63гр.
  На моя ХИТАЧИ не съм му мерил температурата на изходящия въздух, но определено не е толкова топъл, колкото другите ми три машини.