Re:HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Много слабо с тия 47гр. зимата ще си мръзнеш. Само за сравнение онзи ден сутринта при профилактика на фуджи 12lgc измерих 60-63гр.
А температурата сутринта онзи ден беше?
Температурата на входящия въздух беше?
Хайде като ще правим сравнение, нека да са известни всички, условия, защото иначе е малко манипулативно.
Забележка: Не съм притежател на климатик Хитачи, нито ги продавам или да съм свързан по някакъв начин.
Да мога да дам всичките тези данни защото ги записвам в картона.
Външна 10гр. Вътрешна 20гр. Ток 6.78А. Налягане 36 бара. Иходяща измерена с инфраред терм 60-63гр. Вентилатор на ауто и 30гр. зададени.
Цитат:
Външна 10гр. Вътрешна 20гр. Ток 6.78А. Налягане 36 бара. Иходяща измерена с инфраред терм 60-63гр.
Нещо сметките ти не са верни.
Налягане 36 бара, изходяща темп. 60-63° - няма как да стане.
А и при 10° външна темп. и 6.78А ток, компресора е далеч от максимума, който по каталог е 9А.
Между измерването на налягането и температурата имаше няколко минути разлика защото докакто слезна от стълбата и влезна може налягането и тока да са били други но едва ли нещо по различно.
Цитат:
Много слабо с тия 47гр. зимата ще си мръзнеш. Само за сравнение онзи ден сутринта при профилактика на фуджи 12lgc измерих 60-63гр.
VeleV.Klima, вероятно не знаеш(а може би добре заеш :) ), че автора на темата има и Хитак и "...уджик 12 LGC". Също така, въпросният човек има и малко мозък в главата си за да може да прецени плюсовете и минусите и на двата. Нямам представа колко климатика си монтирал и не ме интересува, но доколкото разбирам нямаш монтаж на такъв Хитак. А аз ги наблюдавах цяла зима и имам някаква представа за работата и на двата. Не ми звучи сериозно човек като теб, занимаващ се професионално с климатична техника, да прави заключения на базата на...нещо си, без да познаваш добре едната от машините.
Цитат:
Първоначално публикувано от techno
Нещо сметките ти не са верни.
Налягане 36 бара, изходяща темп. 60-63° - няма как да стане.
А и при 10° външна темп. и 6.78А ток, компресора е далеч от максимума, който по каталог е 9А.
Забрави да питаш що мери температура на ауто вентилатор, а не на макс.
Не че Хитака е отправна точка в климатичната техника, но ще бъда щастлив, ако поне в тази тема не се споменава това дърво LGC. Благодаря предварително за разбирането!
Хитачитата са толкова модели че не ми се занимава да ги помня а вентилатора на ауто при зададени 30гр работи на макс.
Днес(тази нощ) Хитко ме изуми. Бях останал с впечатление, че размразяването му е само по време, като интервалите и продължителността на размразяване зависят само и единствено от показанията на външния Т° датчик. Днес(нощес :) ) Т° падна до -3°/-4° и аз чак сега се усетих, че климатика не е размразявал нито веднъж цяла нощ, при зададани 22°. Това предишните години, без изолация на помещението, беше просто абсурдно да се случи. Фенщината, а най-вече "керпеденлъка" не са ми чужди :)) , та от време на време поглеждам измервателното уредче, което показва консумацията на "Москвич"-а. Средно се върто около 350/370W, при най-ниска степен на вентилация на турбината. Това е супер, като се има предвид, че 3 от стените са външни, а над мен е само небето. Мислех, че този сравнително неевтин климатик има много елементарен и доста ефикасен(но понякога доста дразнещ :) ) за нашите климатични условия дефрост, но се оказа, че Москвича не е чак толкова първичен. Явно си следи и други параметри гадината. На умен ми се прави май :-memnon .
Аз от миналата година ти разправям, че Хитачи е голяма сила. Ти чак сега с изолацията го разбра! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Аз от миналата година ти разправям, че Хитачи е голяма сила. Ти чак сега с изолацията го разбра! :)
Да не стане,че изолацията е голяма сила,а не Хитачи?Или са омешани работите? :)
Да не стане,че изолацията е голяма сила,а не Хитачи?Или са омешани работите?
Чичо вземи прочети какво е направил аваста-та,в форум направи си сам и тогава пак пиши,
защото много малко хора в този форум откриват РАЗЛИКИТЕ. :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
Чичо вземи прочети какво е направил аваста-та,в форум направи си сам и тогава пак пиши,
защото много малко хора в този форум откриват РАЗЛИКИТЕ. :016:
То хубаво е направил avast3 ,ми ти какво хубаво направи чичовото?А да-откриваш разликите. :Drinks:
Ами продавам.бе чичо.Продавам НАДЕЖДИ.
Отговор: Re:HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
здравейте :)
насочиха ме към този модел (1600лв. с монтажа) и реших да питам собствениците дали сте доволни от работата на климатика една година по късно :)
ще го монтирам в холна стая на апартамент (~20кв.м.) без изолация с южно изложение 2 външни стени от които едната е остъклена тераса като ще се смени и дограмата :smiley:
проблем ли ще е монтажа вътре в терасата ?
Отговор: Re:HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от
mirror2
2 външни стени от които едната е остъклена тераса като ще се смени и дограмата :smiley:
проблем ли ще е монтажа вътре в терасата ?
Да,в затворената тераса ще е проблем,или пък трябва постоянно да е отворен прозорец от остъклението,което пък обезсмисля затварянето на терасата.
Отговор: HITACHI RAS/RAC 35WX8 - впечатления
а колко може максимално да е дълъг тръбния път ?