Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45
Like Tree2Одобрявам

Hitachi RAS/RAC-25FH6 - имате ли вече наблюдения?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Hitachi RAS/RAC-25FH6 - имате ли вече наблюдения?

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Като пожълтее, сваляш го и го боядисваш. Не мисля, че това е фактор, който би те отказал да си вземеш качествена машина.
    Качествените машини са с добри пластмаси, но и те жълтеят, просто по-трудно. Слънцето е най-големия душманин. Моето мицубиши беше като ново, докато не свалих клапите да ги измия във ваната и пожълтяха веднаха, леко но все пак пожълтяха. Понеже стана за един ден съм сигурен, че препаратите са виновни.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

И при мен само клапите пожълтяха отдавна и на трите машини. Явно проблема е в пластмасата, но специално на клапите тя е доста по различна, отколкото капаците на вътрешните тела.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това Хитачи RAS25FH6 не се продава в техното и вътрешното тяло е със лек сивкъв отенък аз го продавам трета година и не съм видял такъв ефект. Пожълтяват там където се пуши без значение марката. На снимката е този модел мисля че се вижда цвета.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Member
    Тук е от
    Feb 2012

Отговор: Re:Hitachi RAS/RAC-25FH6 - имате ли вече наблюдения?

В Техномаркет гледах други модели Хитачи, не точно това, това там го нямаше, но всичките са пожълтели и то се вижда без да се замисляш. Не се отнася и само до тази марка, има Самсуняци и разни други с промяна цвета, като надигнеш стикера отстрани с инфото който те са поставили и отдолу се вижда че е по бял. Моя човек ми подхвърли че може да се спре тоя процес и после да отпадне идеята с боядисване както колегата в форума споделя, като да се пръсне от самото начало с безцветен лак спрей и проблемите са били решени защото пожълтявал най външния слой на пластмасата която е в досег със светлина и въздуха. Тая идея не ми допада съвсем но като видях как изглежда онова Хитачи не знам какво да мисля.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

С мокри кърпички едва ли ще пожълтее платмасата.
    Ясно е че където се пуши всичко е мазало ...
    ... то и зъбите им са жълти на пушачите, но много не им пука ...

С обезмаслител може да се свали частично "жълтината" но не и изцяло.Имах един CRT монитор който една чистачка редовно "го забърсваше" с парцал, макар че и бях казал изобщо да не го бърше, но тя жената на години пък и съвестна нещо да не пропусне и чат пат и екрана забърсваше с пачаврата ... Един ден след 5-тата година откакто го бях купил втора употреба(беше на десет години към момента на почистването) го сложих на пода и го напръсках със обезмаслител.Леле какво нещо започна да "се спуска" от него към найлона на пода .... пръсках го няколко пъти -3-4 пъти и се белна доста, като жълтината се изгуби, но придоби не бял, а по-скоро бежов цвят. Все пак по-добре отколкото жълтината ...

За да не жълтясва съм си купил черен лаптоп.Черните климатици обаче са малко за съжаление.Можеше да правят и в дървесни разцветки, на едро едва ли оцветяването в дървесен цвят ще струва на произвидителите на климатици повече от 15-20 евро на климатик.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

в Техното в Шумен има дайсейкай 3 намален с 200 лв ,защото вътрешното тяло е пожълтяло и се е отбелязал етикета ( отдолу е бяло ) не знам откога стои там но зверски е пожълтяло ...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сигурно дреме от поне 5 години.Ако ми трябваше машина, веднага бих го грабнал.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

човек много е грозен .. трябваше да го снимам .. аз не бих го купил всеки ден да ме дразни като го погледна .. предпочитам да дам още 200 лв и да си е в кашона - това е машина за 10 години напред ,та 200 лв повече или по малко не е от голямо значение ..
    Mega одобрява това.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, като му лепна един стикер да няма петно, хич няма и да го заглеждам.Все пак това са последни бройки от модела, вече трудно се намира.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Качествените машини не винаги са с качествени пластмаси. На моите и двете клапи са толкова жълти вече, че все едно е пушено там с години. Даже авера с 3 хайера за по 800 кинта като дойде оня ден ми вика "що така ти е пожълтяла пластмасата"...

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Качествените машини са с добри пластмаси, но и те жълтеят, просто по-трудно. Слънцето е най-големия душманин. Моето мицубиши беше като ново, докато не свалих клапите да ги измия във ваната и пожълтяха веднаха, леко но все пак пожълтяха. Понеже стана за един ден съм сигурен, че препаратите са виновни.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2012

И аз имам Хайер и не мисля че е пожълтял, по скоро бялото изглежда по мръсно. Странно е в Техното при условие че няма слънце и не се пуши защо за година време започват да жълтеят. Помня виждал съм кантари на Тефал преоценени и много жълти и както казва колегата Alexi, по добре някой лев отгоре но да си е както трябва. Остава да приемем че е от препаратите за почистване. Другото което се сещам е да не би да ползват инфрачервени отоплителни тела през зимата и те да причиняват това бързо пожълтяване на уредите. Нямам идея как отопляват през зимата и дали може да оказва влияние.

Някой има ли информация колко е минимума на консумация на тази машина преди да премине в OFF режим? Аз намерих едни данни но май са за варианта с по тежкото външно тяло. И какво бихте казали за използвания компресор? Използван ли е при друг климатик?
    Този пост е редактиран от liubo_; 21-03-13 в 12:40.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Мидеите ми които ги имам от 5 год. пластмасата им е снежно бяла все едно сега съм ги разопаковал от кашона. Впрочем всичките ми клими са снежно бели и нямат никаква наченка на пожълтяване.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

И при мен беше така докато не свалих клапите да ги мия. Може би колегата е прав, че топлата вода скапва пластмасата. Аз ги мих с по-топла вода. Явно там някъде е заровено кучето.

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Освен топлообменниците /питите/ нищо друго не мия с топла вода.

18. Тук е от
    Oct 2012

На 4 Февруари си сложих
    Hitachi RAS/RAC-35FH6.

Стаята е 17 квадрата панел само със ПВЦ без изолация, нямаме комшии нито от долу нито от страни не съм го спирал и до днес поддържа нон стоп 23 градуса .
    Супер доволен съм на супер лоу не се чува наистина нищо .
    Супер тих поддържа перфектно градусите но не е и имало големи студове че да мога да дам по подробна информация как се държи в големите студове. Тока ни от 4 февруари до 4 март е 92 лева което мен ме устроива идеално.
    Взех го за 1070 лева с монтажа външното тяло не го чувам нямам вибрации а е на стената на стаята в която е.
    Спира доста често дори и при 0 градуса навън за по 2-3 минути .
    Този пост е редактиран от Tihomir Stankov; 21-03-13 в 20:42.
    V_Simeonov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. INDESIT MOON (наблюдения)
    От sunshine0 във форум Друга битова техника
    Отговори: 3
    Последно: 05-03-16, 16:01
  2. PANASONIC CS/CU-YE-12-MKX -> наблюдения в режим отопление
    От vaskin във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 120
    Последно: 26-12-13, 14:46
  3. HITACHI RAS/RAC-D10EX2 вече полудявам
    От bacila във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-12, 14:05
  4. Някой има ли наблюдения за ELITE PV-400 USB NEW
    От Steven K във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 07-06-07, 16:25
  5. AIWA телевизор,наблюдения ?
    От lightmaster във форум Други телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 15-12-04, 04:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе