Здравейте, колеги. Имам въпросното Hitachi, но имам няколко проблема с него.
1) Вентилатора на вътрешното тяло не спира, дори и когато достигне зададената температура, просто си намалява оборотите до едно определено ниво
2) В режив отопление, вентилаторът на вътрешното тяло тръгва 10-15 секунди след като е тръгнал компресора (няма топъл старт). Имах няколко тръбни датчика в къщи с които пробвах да пусна машината, но ефект нямаше. Съпротивлението на датчика беше около 10 кило ома при температура около 20 градуса, което ме даведе на мисълта, че си е наред, но това вие ще кажете.
3) В режим отопление, климатикът достига 32 бар-а и подава сигнал на четирипътния вентил да обърне режима при работещ компересор, като работи на охлаждане около 10 секунди, след което пак подава сигнал на четирипътния вентил и продължава да работи на топло. Като всичко това се повтаря през около 2 минути, когато климатикът направи 32 бар-а.
Вътрешното тяло през цялото време си духа с едни обороти и когато вентила обърне режима и вкара студа към вътрешмото тяло, вместо да се отоплявам аз се охлаждам.
4) Търсих въздушен датчик, но така и не успях да намеря такъв. Четох в някакъв Service Manual, че въпросния климатик бил с тeрмистор или нещо от сорта, но така и не успях да го открия. Би ли могъл някой да ми обясни на какъв принцип работи въпросния климатик. На какъв принцип си включва и изключва вентилатора (което при мен не става и това дали е нормално- да не би вентилатора да трябва да обдухва термистора непрекъснато и всичко да си е наред).
Мерси. Поздрави