Hitachi RAC/RAS 50FH7 за 35кв?:)
Здравейте намерих този климатик на доста добра цена. Интересува ме ще стигне ли за помещение което е 35кв и е преградено до средата със стена и дефакто стаята е във формата на буквата П". Дограмите са дърво, но много добре уплатнени, Техлен апартамент само с една външна стена. Това което ме притеснява е че вътрешното тяло е 9.5кг, но за сметна на това външното е 45 уау! Другото клиемтика е произведен в Малаизия. Не е обсъждан климатика гледам, Ако може малко отзиви и съвети, ще бъда благодарен. Загледах се и в Daikin 50-ките, но в моя град са мн скъпи отиват над 2000лв и са ми извън бюджета. Благодаря отново на отзовалите се :)
Re:Hitachi RAC/RAS 50FH7 за 35кв?:)
Дайкин 50 FTXN е около 1500 лв...Не може да е 2000,освен ако са ти предлагали FTX 50.
Извинявам се, последен въпрос. Кое е по добре това хитачи или FTXN50K/RXN50K ? Daikina е малко по евтин, но като здравина и работа кой би бил по добрия избор?
Ще се топлиш ли с тях ? За кой регион на БГ става дума? Досега как е отоплявано помещението ?
Русе, никак не е топлено досега, най вече за отопление, но може и да се охалаждаме като идея:)
Отговор: Hitachi RAC/RAS 50FH7 за 35кв?:)
Аз също съм се спрял на този модел за отопление на 2 стаи с обща квадратура 30, 75 кубика, тухлена къща в плевенско с алуминиева дограма.
Първоначално се бях спрял на по-евтин вариант - ELECTROLUX EXI18HS1W, но никъде не откривам повече информация за него и виждам, че е малко шумен.
Относно Hitachi-то, ще се радвам да видя мнения от тези който вече го имат. На хартия ми се струва добър за цената си.
Към Zagata - как се справи зимата, някакви косури?
вземай хитачито и забрави за дайкините.
може да погледнеш и новия модел Климатик HITACHI RAK 50 PPA/ RAC 50 WPA
всъщност освен цената не съм сигурен дали има новите екстри новия или пък разлики.
по малките хитачита съм ги гледал как размразяват - няма никакви проблеми, докато при дайкините задържат водичка, после лед, после в добрия случай ти с кофите с водата... а в лошия... :)
При РРА външното е без никаква разлика, само вътрешното е с нов дизайн.
то трябва в другата тема да ги пусна но ето го сервизното на пи-ди-се-ту.
с една дума ок е. поне на "хартия" :)
hitachi 0539e( Rak 50 ppa Wpa )Rev01
Хич не е зле, малко повече фреон има с 50 грама и са завишили малко оборотите на компресора, на прима виста.
Прави ненужни дефрости.Другото е добре.
Re: Отговор: Hitachi RAC/RAS 50FH7 за 35кв?:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
galinr
Прави ненужни дефрости.Другото е добре.
Мисля при всички хитачита е така дефроста е на време, на 1 час някаде няма значение колко е натоварен климатика и ако е под 0 градуса почва с дефростите. Поне при мен са много кратки и с момента консумацич 100 и нещо вата и не оказва кой знае колко на разхода за ток климатика е д10ех3