Отговор: HITACHI RAS/RAC-25JX5
Добър вечер на всички .От дълго време не бях влизал във форума.Бях обещал да споделя мнение за този климатик https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D1%8F.html
даже се чудех дали да е в мой та тема или другаде и реших да е тук .
Ето и моите впечатления :
1-Изключително съм разочарован от този климатик а именно Hitachi 14EX2,които ми се струва еднакъв с 35JX5.Много шумна работа и неадекватна работа както в режим на отопление така ,и на охлаждане.Някой ще кажат ,ама ти как разбра.Много просто като го сравнявам с другите ми три климатика ,а именно Fuji 12LGC,Daikin FTXS35G и SHARP AY-XP12 LSR.
За Дайкина няма да коментирам ,защото не е в ценовия клас на Хитачито ,но за другите два ще кажа по думичка.Тази зима ще ми е първата с Хитачито и Шарпа ,но като гледам май доста ще го псувам това Hitachi 14EX2.Днес реших да пусна Hitachito на топло па да стопли малко стаичката,че беше хладно .Имам уред за измерване на консумацията и реших да му измеря max консумирана мощност . Останах направо потресен.
Климатика го нагласих на 32градуса режим топло и auto fun ,в стаята е 18 гр.,а вън 17гр.Незнам да ли има някъква защита ,но тъпата машина се форсира до 710W и толкоз. Не искаше повече.Ако някой знае ,защо ще му бъда благодарен .
Другото което ме дразни е ,че когато достигне температурата не изключва вентилатора ,а работи съвсем леко.Това го прави и Фуджито.Много неприятна за комфорта.
Мога да кажа и добри думи ,а именно че не се чува завиране на фриона както при фуджито и няма никакво пукане на пластмасите както отново е при фуджито.Много голяма грижа за пречистване на въздуха .
А сега и малко относно Шарпа.Истината е ,че съжалявам че не взех и друг шарп ,а взех хитачито .Шарпа по ми допада като работа и комфорт ,по тих .Има много писано така че няма да ви занимавам относно модела.
За мен лично никога няма да си взема Hitachi повече в живота си.!!!!!!!!
Толкоз от мен ако има въпроси бих отговорил стига да мога.