Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA
Проблема ще е, че леда ще се трупа на конус под тялото и ще качва нагоре, както казва Алекси.Нагревател на тавата няма да реши проблема с леда под тавата.На ХИТАЧИ тавите не замръзват, отворите са големи.Данните за PSA ги има в техническия каталог в редакцията за 2013 година.Серията се монтира с минимум 5 метра тръба.3 метра е минимума само за 50,60 и 70 РРА, всичко друго е с минимален път 5 метра.
що си залагаш такива проблеми и трудности от сега за бъдеще с този избор на монтаж? Огледай си внимателно никаква ли друга възможност няма за стенен монтаж на външното тяло, пък дори и с по-дълъг тръбен път - ще се спестиш много ядове...
Цитат:
Първоначално публикувано от
fantoms
За съжаление на стената не е удобно. Ако почне да замръзва ще го мисля (някакъв пистолет за топъл въздух/сешоар) ще използвам. Ако сложа нагревател отдолу на тялото дали ще се получи нещо?
Да ти кажа предварително, че с пистолета нищо няма да стане, поне да не се набутваш да го купуваш. Само вряла вода оправя качествения лед, който ще се трупа под климатика.
Чакай първо да замръзне ако замръзне вобще. Най добре с топла вода се полива ако е замръзнал климатика.
Другият вариант е да се сложи тава с нагревател, която поне да спомогне за трупането на лед на друго място, а не под самия климатик.
Цитат:
fantoms
Моя утре го монтират.
Въпрос относно монтажа:
Външното тяло ще го слагам на плочата на таванска тераса. Обаче монтажниците казват, че ще бъде на много ниско над плочата - около 15-20 сантиметра и може да прави проблем когато започне да се обледенява през зимата. Незнам какво да правя. Може да му сложа някакъв нагревател, който да включвам ръчно когато протрябва.
Някакви идеи и редложения?
http://www.montazklimatyzacji.e-klim...0/IMG_0387.jpg
този монтаж на снимката от професионалисти ли е извършен??
Монтираха го. Ще видим проблема с външното тяло и леда как ще се развие.
Струва ми се че вътрешното тяло е малко с обратен наклон. Дано да се лъжа.
Снимай, ще сравняваме с моята машина
Проблем ли е, ако за по-дебелата тръба са използвали по-дебела от тази, която излиза от климатика?
Малко тавтология се получи но дано да сте ме разбрали.
За по-тънката са използвали такава със същата дебелина.
Тръбния път е 5 - 5,20 метра.
Не е проблем ( в допустими граници разбира се )
- - - - - - - - - -
Цитат:
Jack Krauser
Тази снимка е перфектният отговор на въпроса на Джак: "Защо климатикът ми дефроства толкова често?"
Ако махне и двете дръвца отдолу, няма и да излезе от дефрост!
Проблема му е само това, че ако заледи няма къде да се оттече водата или да се събере леда.
На хитачидо препоръчват да не дърпа въздух отдолу когато работи на отопление. Така му се повишавала производителността.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
fantoms
Проблема му е само това, че ако заледи няма къде да се оттече водата или да се събере леда.
На хитачидо препоръчват да не дърпа въздух отдолу когато работи на отопление. Така му се повишавала производителността.
Купи си едни стойки(крака)за подов монтаж,слагаш нивелираш и забравяш за леда.Прикачен файл 17292
С такива съм в момента. 15 см високи.
Гледам серийния номер на външното тяло е 0000018 а на вътрешното 0000010.
Взел съм ги първи от поточната линия явно.