Нали си "technician", не ти ли е било любопитно....или си повече търговец.
Ако знаеш знаеш, ако не знаеш не извъртай към уредчета и прочие.
КОП 10 ли има при работа на минимум или и на тея клими ТТ данните са пунта мара.![]()
Нали си "technician", не ти ли е било любопитно....или си повече търговец.
Ако знаеш знаеш, ако не знаеш не извъртай към уредчета и прочие.
КОП 10 ли има при работа на минимум или и на тея клими ТТ данните са пунта мара.![]()
Не ми се почва разговор по въпроси за които си нямаш и хал хабер за какво става въпрос. В японските модели има вложено повече хардуер и техническа мисъл. Никой не го "е.." дали COP e 10. Важното е друго....И още нещо, не го приемай лично. Замисли се, когато почнеш да пишеш в дадена тема и тя се извърти в грешната посока, до какво води това...
Еми заключи направо целия форума и отвори магазин...
П.П.
Я погледни кои са писали в последната заключена тема...
- - - - - - - - - -
Конкретен технически въпрос зададох, правил си замерване и искаш да споделиш, споделяш. Не знаеш, но може да дадеш предположение или сравнено с друг модел и т.н.
А не лекция кой с какво се занимава...
Радвам, се че имам една "реплика" на това Хитачи. Оригинала е страхотен!
п.пMilanov, технически PSA-то е с 10коп на минимум в режим отопление, реалността обаче е друга.
dodo, нещо практически измерено ме интересува. Консумира 70W, входяща 27°, изходяща 37°, дебит 200куб.м. на час /толкова по сервизно за първа степен на вента/...примерно...
Миланов, практически не е възможно да се сметне дебита на която и да е домашна машина. Ако някой се опита да го направи, може да им докара COP-a даже двоен. Ефективност на отопление може да се премери с прилична грешка в облачно, студено и безветрено време, в стая на долен етаж от къща, около която не живеят хора или помещенията се отопляват от теб, с постоянна температура. Използват се конвектори (радиатори), електромер, термометри и часовник. Правил съм го и съм установявал малка разлика в ущърб на производителя. Вероятно се дължи на теоретичното определяне на дебита на машините, който винаги е по-голям, но не знаят кога и с колко. Но за мощностите, които коментираш, всякакво измерване в домашни условия би било безумно. Най-висока ефективност са ми отчитали машини, които в студа "пикаят" вън по-малко.
Ясно бе dodo. Няма да пиша научна статия. Просто сравнително ме интересува. Температурата да се збърка с градус, дебита и той 20% да е неверен.
Напрежение :200v
Фреон : R410A
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност :*4.0*kW */ 0.7*~*5.0*/
Консумация :*900*W* /* 75*~*1350 /
COP*4.44*/коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност :*5.0*kW* / 0.7*~*10.2*/
Консумация : 955 W* /*70*~*2930*/
COP*5.24*/коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност :*7.4*kW*
Параметри на климатика при*-15°C външна температура :*
Отоплителна мощност : 5.6*kW
Този пост е редактиран от bobovo; 06-09-17 в 11:37.
100 волтова е.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Това,което е дал Bobovo като параметри,е същото,което ми показа и доставчика на климатика.Виждам,че има разлики от това,което е показал Сашо.
Кое от двете е вярното?Не че е проблем,но ми се иска да съм сигурен в параметрите на климатика.
И има ли разлика в това,дали климатика е на 100 или 200 волта?
Това което гледате RAS-S40Y или RAS-S40Y2 е?
Аз питам arenzo.