Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Заварки, :) Учат се за новият фреон.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
necata2
И на мен ми се вижда че са в една изолация само на края я правят двойна,едно време много фирми така са монтирали.но не е задължително да е бандажирано до края,Така са го монтирали за да духа на вън,ако беше на късата страна ще духа в терасата,това е много често срещан монтаж по панелките.
При мен единият е така и духа в терасата,но това не пречи.Най ми харесва зимата ,хем ми суши бързо мезето,хем като включа скарата на всичко отива в комшийте.:Drinks:
Цитат:
Mig82
Защо трябва да е на заварки новия фреон ?
Модела е на 410а,недоумявам защо трябва да се заварява.Ами ако един ден се наложи да се свали вътрешното,какво става?
Цитат:
Mig82
Защо трябва да е на заварки новия фреон ?
Пост 64.
https://forum.setcombg.com/климатици...rai-r32-5.html
Цитат:
milanov
Миланов по темата.....
Хората любопитни.:)
:Drinks:
Цитат:
Genadi80
Модела е на 410а,недоумявам защо трябва да се заварява.Ами ако един ден се наложи да се свали вътрешното,какво става?
Гледам, че японците не заваряват нито на стария, нито на новия фреон... само със свръзки монтират.
Ако се наложи да свалиш вътрешното, режеш тръбите, какво да става. И после пак търсиш заварчик.
Цитат:
milanov
Заварки, :) Учат се за новият фреон.:)
Бай Ганьо отдавна е напред с мат'ряла.
От 15г слага пропан вместо R22. Даже в олх се продава менте R22 по цени на Марешки...
Цитат:
Jack Krauser
Гледам, че японците не заваряват нито на стария, нито на новия фреон... само със свръзки монтират.
Ако се наложи да свалиш вътрешното, режеш тръбите, какво да става. И после пак търсиш заварчик.
Jack нали помниш онази Мидея където я имах преди(то още я имам но работи на друго място),когато я купих тогава нищо не разбирах от тази техника и бяха заварили тръбите.Когато дойде момента да я демонтират им викам че тръбният път го искам отделен от вътрешното а този от който а бях купил ми вика ми той е заварен.
Накарах го да го среже,да сложи нови гайки и да направи нови конуси.
Тръбният път отиде на вторични,а машинита беше монтирана на новото място с нови тръби.:Drinks:
Става и с фитинги.
https://apogee99.com/index.php?main_...oducts_id=3209
Мен заварките не ме кефят - от температурата медта прегаря и се деформира, ако вътре попадне припой може да запуши, образуват се окиси, ако се наложи да се вади вътрешното трябва да се режат тръбите и т.н...
1 Прикачен файл(ове)
привет, банда! появи ми се изненадващ проблем с хитачито - както си работеше и почна да капе вода от него (вж снимката) :( машината си студи, работи си видимо нормално, отвън от маркуча за конденза си излиза водичка, ама откъде и защо почна да капе вътрешното тяло? предполагам е от кондензната ваничка, само че какво да е станало, та не излиза всичко през гофрето, ами капе? не е много течността
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28112&stc=1
доколко е сериозен проблемът, сложна манипулация ли е оправянето? утре мисля да отида до фирмата, дето го монтира, но ще съм благодарен на информация какво да очаквам
Какво показва нивелира, кой е чистил филтрите последните няколко пъти, каква е влажността...
И при мен се появи този проблем на едната машина .преди седмица,но беше само една капка.Може би от голямата влажност в стаята. Цитат:
Sergey
привет, банда! появи ми се изненадващ проблем с хитачито - както си работеше и почна да капе вода от него (вж снимката) :( машината си студи, работи си видимо нормално, отвън от маркуча за конденза си излиза водичка, ама откъде и защо почна да капе вътрешното тяло? предполагам е от кондензната ваничка, само че какво да е станало, та не излиза всичко през гофрето, ами капе? не е много течността
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28112&stc=1
доколко е сериозен проблемът, сложна манипулация ли е оправянето? утре мисля да отида до фирмата, дето го монтира, но ще съм благодарен на информация какво да очаквам
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
dodo_pv
Какво показва нивелира, кой е чистил филтрите последните няколко пъти, каква е влажността...
нивелирът е ОК
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28113&stc=1
Филтрите си ги чистя аз, последно може би преди две седмици
Влагата нямам с какво да я меря, но като цяло тук във Видин е доста влажно. Вчера следобед се изля порой и още е мокро