Нямам лоши чуства към теб!
Кефеш ме като участник!
Надявам се да не съм те засегнал!
Поздрави!
Да, съгласен съм, инфрачервения термометър има недостатъци, но имам доста опит с моя и вече знам, на кои повърхности ме лъже, но това е друга тема. В случая там където измервам с него съм сигурен, че е около 25 градуса(плюс/минус един).
Дали климатика е Мирай - моделът на климатика е RAS-13BKVG-E / RAS-13BAVG-E, но никъде по него не пише Мирай. Гледам в някои сайтове, че на същия модел като моя пише Мирай, на моя никъде не пише "Мирай".
Ето същия модел, на който пише Мирай":
https://*********/invertoren-klimatik-toshiba-ras-13bkvg-eras-13bavg-e-mirai-13000-btu-klas-a.html
Да разбирам ли, че това са различни климатици?
Това дали е Мирай в кръга на шегата. Наподобява в някои неща моят дайсейкай-6, като странични явления.
- - - - - - - - - -
Някъде беше станало на въпрос за фреон R32 и предписанията на тошиба за монтаж на климатици с такъв хладилен агент. Сервизното на Mirai R32-ЦЪК На стр.5 пише следното:
Не коментирам написаното, не знам кой какво се е застраховал, но едва ли се монтира според горното. Твоят е на два дена, може да си харесаш си друг.
Този пост е редактиран от milanov; 26-11-17 в 17:43.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post842640
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post842651
Това са инструкциите за промяна в софтуера. Публикувани са от потребител, но предлагам да си извикате специално вашата фирма с изричното споменаване за този проблем и тази настройка. Тази процедура по принцип се прави само от оторизирани техници.
Този пост е редактиран от VanDan; 26-11-17 в 20:13.
ауу те едни техници .. от кол и въже масово .. бас държа ,че на половината поне ще се наложи някой от клиентите да им обясни как точно да се направи настройката ..
Някъде бях чел, че при битовите климатици на R32, дори целият фреон да изтече вътре, не могат да се създадат подходящи условия за устойчиво горене. Гледам, че японците монтират само с конуси и даже не си правят труда да стягат много гайките.
Може би предупрежденията се отнасят повече за индустриалните машини, които са с много фреон.
"....Някъде бях чел, че при битовите климатици на R32, дори целият фреон да изтече вътре, не могат да се създадат подходящи условия за устойчиво горене...." е защо са го написали в инструкцията за монтаж на битовите климатици. И на мене ми е странно.
Има ли някой с Мирай,на който не му вие вътрешното тяло когато работи продължително време компресора на определени обороти(мощност)?
Без значение R32 или R410..
darko, чети бе човек - по темата за успиването на Тошибите има десетки,ако не и стотици постове,включая и решения.Сега още 10 страници ли се дъвче едно и също.И ректоскоп да вземеш топлата вода е открита.А за звука - на снимката ми се струва ,че тръбния сноп опира в стойката - бутни го леко напред за проба.
Звука е от Компресора нищо никъде не опира..Проблема не е единичен случай..
Ок, спирам да споделям и пиша информация повече в тази тема. Наистина ще наблегна повече на четенето. Влязох в тази темата не за "успиването", а за виенето, впоследствие достигнах и до "успиването".
На снимката не се вижда много добре, тръбния сноп не опира в стойката, на няколко милиметра от нея е.
Както казва и werti55, виенето явно е от компресора, 99.9% и аз съм сигурен, че е от там. Звукът от компресора се предава по медните тръби до вътрешното тяло, което резонира и така звукът се чува в стаята. В началото си мислех, че звукът може да е предизвикан от движението на фреона по тръбите, че може да зависи от дължината на тръбния път и по лошо стечение на обстоятелствата да се получава резонанс в тръбите - който се е занимавал с музикални инструменти, може би ще ме разбере. Но явно звукът е от копресора. Според мен в тоя случай, с тоя проблем, трябва някъде да се прекъсне твърдата(метална) връзка между компресора и медните тръби достигащи до вътрешното тяло, да се сложи някакъв вид меко звукопрекъсващо съединение. Не съм запознат с климатаците, нито знам дали има такива свръзки. Ама тия водещи компании и корпорации би трябвало да обръщат внимание на тези неща, хората занимаващи се с този бизнес, също би трябвало да се интересуват повече и да търсят решение на подбони проблеми. А не да вляза аз в магазин за климатици и продавача/собственика(или къвто е там) - да ме насочи към точно този климатик, който си купих и да каже - "хубава машина си вземаш, няма да съжаляваш"....е да, ама аз вече съжалявам.
И последно - по въпроса за успиването - в момента е буден и поддържа ниска консумация на мощност турбината на вътрешното тяло работи на ниска степен, явно не всеки път му се спи.
Това беше от мен - здраве и късмет на всички .
Този пост е редактиран от darko_d; 27-11-17 в 16:42.
Като ти е гаранционен защо не ги викнеш,да го чуят,не би трябвало да ти откажат.Тъкмо им кажи и за успиването.
Докато не е почнала истинската зима.