Първоначално публикувано от
Rashidos така, да споделя мнението си от наблюдението на машините :
За разход на енергия мога да кажа само едно ... ИДЕАЛЕН . За непрекъсната работа целя месец и на четирите машини , разхода ми е около 200 лева или 1000кв (Къща , строителство тухла с доста външни стени и без изолация). Само за пример , когато бях на парно за месец горих 1 тон въглиша (380лева) и един тон бркет (200лева), От началото на февруари климатиците ми работят с таимер , тоест понеже по цел ден с жената сме на работа а детето е на градина и съм ги настроил да се изключват в 8 сутринта и да тръгват в 4 следобед ,,, наблудавам им разхода и определено така пестя по няколко kw/h от всяка машина на ден. ЗА ПРОСЛОВУТИЯ ДЕРФРОСТ: Усетих я тая работа с размразяването на всеки час и искам да кажа че това е само и единствено при температура от 0 до -3 -4 градуса след това го няма това нещо. Не знам как са другите машини в този клас но съм виждал скреж по външните тела когато се разхождам из града ( може и да е защото съм гледал някои евтини марки) по някои даже и лед , Хитачитата са напълно чисти , забелязва се само по някоя малка висулка точно на отвора за изцеждане
ЗА ШУМА : Ако са на ауто режим е проблем само в спалнята защото след дерфроста турбината автоматично се надува на 4 за около 30 - 40 секунди и това дразни но е много лесно лечимо
преди лягане давам режим silent и си спим с малко дете без проблеми. Като изключим проблема с ауто режим след размразяване машините са много тихи . Имал съм гости който са забелязвали че се отоплявам с климатик чак когато им покажа :D КАТО ЦЯЛО СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН и все пак не мога да сравня с другите марки в този ценови клас защото не съм ги пробвал