Снайпер, ти квадратите видя ли ги? То цял декар! Тия глупости за по 50 лева или 25 лева на машина, забрави!
Снайпер, ти квадратите видя ли ги? То цял декар! Тия глупости за по 50 лева или 25 лева на машина, забрави!
Все пак да не забравяме че става въпрос за къща, където е доста по студено от апартамент. Плюс това щом човека е доволен няма нужда да спорим , можем само да го посъветваме да сложи изолация така догодина ще е още по доволен. Поздрави.
Този пост е редактиран от avenger; 19-02-18 в 20:02.
200лв=1000кв - 1000kW е имал превид колегата ми се струва.
Браво колега , много подробно описание такива постове са полезни. Не ги слушай разбирачите , отоплението и сметките за ток в къща нямат нищо общо с това в панелка/апартамент. 200лв. дори да са само за 4-те климатика в неизолирана къща са нищо. Важно е ти да си доволен !
А колкото до изоставането на температурата спрямо заданието , погледно в сервизното ръководство трябва да има настройки от сервизното меню за задаване на предварение на температурния сензор. Не че не можеш и така да си ги ползваш но защо пък като може да се направи. Тези настройки са точно за помещения с различни топлозагуби. Тука могат да ти помогнат и колеги с други Хитачита.Успех.
- - - - - - - - - -
Те много добре знаят какво имаше предвид колегата ама нали са "от лъв нагоре" . Важно е "талаш" да има в темата.
Този пост е редактиран от Mig82; 19-02-18 в 18:36.
Да в сервизното има тази настройка за която колегата казва,при мен и двете машини са на задание +1 според сервизното.
Този пост е редактиран от Mig82; 19-02-18 в 20:58.
Сега колеги ... мога да ви кажа, че отоплението на апартамент и на голяма къща е несравнимо ... все едно ферари и жигули да сравнявате. От край време си ни е проблем и дори с парното с голям котел на виадрус си беше мъка ( огромен разход) за това сега тия двеста лева ( двеста са навъртени само от климатиците стандартните 110 - 120 от другото потребление са си отделно) на фона на шестотинте с парно са си направо мечта на лято е планувана и изолация с 8 см каменна вата и другата зима ще видим заради изолацията не бързам да давам промени на настройките за предварение.Пак казвам, че не мога да определя кое е по-добре , Хитачи / Фуджитсу / Митсубиши .. Просто в тази цена има доста марки и модели и аз само казвам, че съм доволен какво получих срещу парите си. Като ги купувах гледах и премиум класа , гледах и висок клас Дайкин и Митсубиши, но цената скача двойно, а аз исках четири броя и ставаше дебела работата.
Като гледам и правописа е проблем!
Този пост е редактиран от avenger; 20-02-18 в 19:25.
Ако имаш възможност си сложи поне 10см вата,няма да съжаляваш.
А за ферарито и жигулито - по-скоро с една кола да теглиш 1тон или 2тона ремарке.
В този ред на мисли , някакви аргументи за разликата между 8 и 10 сантиметра изолация някой ще каже ли с няколко изречения. Питам защото и аз смятам тази година да санирам .
Този пост е редактиран от avenger; 20-02-18 в 19:25.
Здравейте колеги!Аз имам същата машина от 2 години и мога да потвърдя някои мнения.Има разлика в цената с по евтиния модел,но за сметка на това имаш неръждавейка зад турбината,двойна клапа и по ниско потребление.Искам да потвърдя за изключително неприятния бъг в перката на външното тяло,при което при стартиране тя не задейства и компресора бучи докато не рестартираш.Това ми го прави веднъж два на сезон но го има и мисля че намерих отговор кога става.Ако спра климата примерно по време на обдухване с работещ компресор,на другия ден може и да направи въпросния номер.Вместо да се занимавам с техници реших да я карам така и изключвам климатика само когато е он оф.Няма никакви странични шумове нито водопади(тръбния път ми е 7 метра)изключително тих.Дефрост на 1 час от 0 до -3гр,по нататък не дефроства с дни.
Колега Rashidos ,ако може да споделиш и колко квадрата е горе долу къщата и колко гр.поддръжащ с климатиците.Понеже ми се струва малко вероянто ,да има 3 пъти разлика в цената между парно и климатици.Освен ако преди парното е работело нонстоп и вътре е било 25 + гр,а в момента както казваш климите не работят през деня и послед държиш 20-21 гр.Иначе просто няма как при едни и същи условия,даже ще е по евтино на дърва и въглища отколкото с клими.