Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
а ,сега остава да чета инструкцията вместо теб .. на кого монтират климатик на мен ли или на теб ? казах вече звъни им .. с реване у форума няма да се премести кабела
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
а ,сега остава да чета инструкцията вместо теб .. на кого монтират климатик на мен ли или на теб ? казах вече звъни им .. с реване у форума няма да се премести кабела
Аз нямям проблем със свързването, а колегата babatam. А ти ревеш у форума, че и така можело. Сигур си ел.техник.
казах някои модели .. инак че съм и ел. техник покрай другите неща позна ,при това пипам разни техники дето само едната платка струва колкото уруру сарара ,други въпросчета ?
Цитат:
Alexi
казах някои модели .. инак че съм и ел. техник покрай другите неща позна ,при това пипам разни техники дето само едната платка струва колкото уруру сарара ,други въпросчета ?
При условие, че съм публикувал схема точно на свързването, специално да не четеш цялата инструкция и даваш такова мнение, ми е мъка за тез платки които струват колкото уруру сарара. Иначе въпроси задавам само на компетентни.
Цитат:
the inquirer
Извади батериите на дистанционното, постави ги обратно. Насочи дистанционното по-близо и натисни бутона инфо, трябва да вземе датата и часа от климатика, както и информация за консмацията.
reset-нах настройките в дистанционното, би трябвало то да ги прати до климатика и да получи обратно данни за консумацията, или в самото дистанционно ги сумира след натискане на info?
като сменя батериите ще мина през изключване.
Цитат:
John
reset-нах настройките в дистанционното, би трябвало то да ги прати до климатика и да получи обратно данни за консумацията, или в самото дистанционно ги сумира след натискане на info?
като сменя батериите ще мина през изключване.
Имай предвид, че след като настроиш датата и часа от дистанционното те се изпращат към климатика и се записват. Ако данните са записани в климатика, като натиснеш бутона инфо слдек като е ресетнато дистанционното ще получи данните от климатика и автоматично ще вземе дата и час от него.
Цитат:
the inquirer
Извади батериите на дистанционното, постави ги обратно. Насочи дистанционното по-близо и натисни бутона инфо, трябва да вземе датата и часа от климатика, както и информация за консмацията.
не стана така, след info - изключи климатика защото на дистанционното функцията беше на off, извадих захранването, след 5+ минути го пуснах, не зареди дата и час след info, затова ги настроих, и пак след info показа данните 51.9kWh, 562.8(предходен месец).
Правилно си направил. При RPC а и сигурно при RPD трябва да настроиш часа и датата, за да може да ти покаже kW-тите. При мен редовно или ги губеше или пропускаше, понеже му бях боднал един Power Meter, та си мисля, че той го бъркаше. След това му сложих един Broadlink SP3S и от тогава си го следя само с Broadlink-a.
Цитат:
John
562.8(предходен месец).
Да, това с изключването за 5-10 минути е другият вариант. 562 киловата за предходният месец, при какво задание на температурата и каква площ?
Цитат:
John
не стана така, след info - изключи климатика защото на дистанционното функцията беше на off, извадих захранването, след 5+ минути го пуснах, не зареди дата и час след info, затова ги настроих, и пак след info показа данните 51.9kWh, 562.8(предходен месец).
562.8 Kwh за предходен месец?
На какво задание го ползвате?
П.С. Аз със три машини имам близо 600 киловата консумация ,от трите взети заедно.
Цитат:
mimojef
Сигурно поне на 26С
Дори и 26 да са,не може да глътне толкова много ток.При RPC-то на 26 градуса задание машината слиза до 400 вата консумация,а при RPD би трябвало да е още по ниска
Цитат:
Genadi80
562.8 Kwh за предходен месец?
На какво задание го ползвате?
П.С. Аз със три машини имам близо 600 киловата консумация ,от трите взети заедно.
Тухла без изолация, pvc дограма, ет.4, 79кв.м всичко е външни стени на север, с малко изток и запад с изключение 1 стена към съседна кухня и 1 стена към асансьор/стълбище, отгоре/отдолу пенсионерки сврени в по една стая, малък бонус - комина топли кухнята от печката на съседа от първия етаж 3-4 дни в седмицата, само един RAK35RPD в хола, с отворена врата, който има задание 24/25 в почивните дни/, info показва 18-20.
Цитат:
John
Тухла без изолация, pvc дограма, ет.4, 79кв.м всичко е външни стени на север, с малко изток и запад с изключение 1 стена към съседна кухня и 1 стена към асансьор/стълбище, отгоре/отдолу пенсионерки сврени в по една стая, малък бонус - комина топли кухнята от печката на съседа от първия етаж 3-4 дни в седмицата, само един RAK35RPD в хола, с отворена врата, който има задание 24/25 в почивните дни/, info показва 18-20.
Тоя RAK35RPD е шампион и работи в много сурови условия.
Иначе, когато термометъра в дистанционното показва 18 градуса, имай предвид, че реално е 20.
За протокола, 25RPD + 35RPD отопляват етаж от 50 квадрата в тухлена къща без изолация с дървена дограма със скромните 100 лева на месец.
Забравих да отбележа, че става дума за месец Декември 2019 и месец Януари 2020, месеци с доста почивни дни и грипна ваканция.
В сравнение, преди това отоплявах само една стая от 16 квадрата със 100 лева на месец. Реализирания КОП е 4, ако трябва да съм точен 3.88.
- - - - - - - - - -
Цитат:
babatam
Казах да оправят захранването както е по схема. Обещаха да го оправят.
Спазиха ли обещанието...? Или само вятър...?